Hoppa till huvudinnehåll

Samlingspartiets ungdomsförbund

 • Susanna Koski vill inte jämföra inkomster med en arbetslös: "Vi har alla begränsningar"

  16.05.2018 Österbotten

  Riksdagsledamoten mötte arbetslös framför tv-kamerorna.

  Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml) mötte för andra gången arbetslösa Anna-Maija Tikkanen inför tv-kamerorna. Det första mötet var känslosamt, men nu var det annat ljud i skällan. - Finns det inga möjligheter alls?, sa Koski om Tikkanens chanser att påverka sin situation.

 • Henriksson: Språkslakt blev också sjukhusslakt

  20.09.2016 Österbotten

  Operationerna riskerar flytta från Vasa till Seinäjoki.

  Tonläget höjs i kritiken av vårdreformen. Nu är det inte bara en språkslakt utan också en sjukhusslakt, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Också i Karleby vill läkare se en förändring.

 • Samlingspartiet vill behålla Vårt land

  12.06.2016 Inrikes

  Förkastar förslaget att Finlandiahymnen är lämpligare.

  Det blir inget av förslaget att byta ut Vårt land till Finlandiahymnen som landets nationalsång. Samlingspartiets partifullmäktige har förkastat två ungdomsorganisationers motion i frågan.

 • "Sluta tala om kvinnans euro"

  23.10.2014 Inrikes

  Ordföranden för Samlingspartiets unga, Susanna Koski, anser att det inte finns en kvinnans euro. Löneskillnaderna könen emellan beror enligt henne på att kvinnorna arbetar mindre än männen. Åsikterna finns med i en färsk bok som Koski och Vänsterungas ordförande Li Andersson har skrivit.

 • IS: Ungdomspolitiker gripen för mordet på Degerö

  18.10.2014 Huvudstadsregionen

  En ungdomspolitiker från Helsingfors kommer att begäras häktad för mordet på en kvinna på Degerö förra helgen. Enligt Ilta-Sanomat har mannen verkat inom Samlingspartiets ungdomsförbund.