Hoppa till huvudinnehåll

Sony Pictures

 • USA: Kontroversiell lag hotar friheten på webben

  28.10.2015 Utrikes

  USA stoppar datorhackarna med historisk lag.

  Den amerikanska senaten har godkänt en lag som ska skydda affärsföretagen och myndigheterna mot datorintrång. Kritikerna kallar lagen en spionlag som ger företagen obegränsade rättigheter till medborgarnas personliga information.

 • Nordkorea ryter till mot nya sanktioner

  04.01.2015 Utrikes

  Nordkorea kallar USA:s nya sanktioner för fientliga och provokativa. USA skärpte sina ekonomiska sanktioner mot landet med anledning av hackarattacken mot Sony Pictures.

 • USA skärper sanktionerna mot Nordkorea

  02.01.2015 Utrikes

  USA skärper de ekonomiska sanktionerna mot Nordkorea med anledning av hackarattacken mot Sony Pictures. Vita huset uppger att det bara är första delen av USA:s reaktion på cyberangreppet.

 • Teknikstrul på Twitter

  29.12.2014 Utrikes

  Mikrobloggen Twitter har drabbats av tekniska problem. Tidvis har Twitters appar för Android och iPhone-telefoner legat nere. Också Tweetdeck-funktionen har haft trubbel.

 • The Interview slår nedladdningsrekord

  29.12.2014 Utrikes

  Bara två dagar efter premiären på juldagen blev filmen The Interview Sony Pictures mest framgångsrika film på nätet någonsin. Den omtvistade komedin handlar om ett mord på Nordkoreas ledare Kim Jong-un.

 • Sony släppte "The Interview" på nätet

  25.12.2014 Utrikes

  Filmbolaget Sony Pictures har släppt den omtalade filmen "The Interview". Filmen ska i dag ha premiär på ett par hundra biografer i USA, men redan i går gjorde Sony den tillgänglig på nätet för tittare i USA.

 • "Värsta cyberattacken hittills i USA"

  20.12.2014 Utrikes

  "Världen kommer att fyllas av rädsla. Kom ihåg den 11 september 2001." Den mystiska hackergruppen "Fredens väktare" stoppade biografvisningen av The Interview efter att ha utsatt Sony Pictures för USA:s värsta cyberattack.

 • Obama kritiserar Sonys filmbeslut

  20.12.2014 Utrikes

  USA:s president Barack Obama säger att filmbolaget Sony Pictures begick ett misstag då premiären på komedin The Interview ställdes in.

 • Sony ställer in filmpremiär efter nordkoreansk hackarattack

  18.12.2014 Utrikes

  Filmbolaget Sony Pictures har beslutat att ställa in juldagspremiären av filmen The Interview i USA. Filmen handlar om ett mordförsök på Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Amerikanska biografkedjor har utsatts för terrorhot från en hackargrupp som tros arbeta på uppdrag av Nordkorea.

 • FBI varnar för omfattande nätattacker - Nordkorea involverat?

  02.12.2014 Utrikes

  Den amerikanska federala polisen FBI varnar landets företag för förödande nätattacker. Misstankarna riktas nu mot Nordkorea, som inte förnekar sin inblandning.