Hoppa till huvudinnehåll

sittarbete

 • Stolen - från härskarmarkör till hälsorisk

  10.02.2017 Kultur och nöje

  Vi älskar stolar men talar om sittandets förbannelse.

  Alla har en relation till stolen, kanske vår mest allmänna och vardagliga möbel. Ändå är stolen inte självklar från början. En lång väg har den vandrat. Och inte har stolen alltid varit en kändis.

 • Sitt stilla och dö yngre

  06.10.2014 Huvudstadsregionen

  Mats Welander i Raseborg kör taxi och lever livsfarligt. Han, som så många andra, sitter stilla största delen av dagen. Det kan få ödesdigra konsekvenser.

 • Jumpa för rumpa, med lite zumba och mambo

  06.10.2014 Åboland

  Vi sitter alldeles för mycket, och många går på jumpa för att hållas i form. Gyminstruktören Anki Strömborg i Pargas säger att det borde vara en livsstil, inte något du gör bara för att få gott samvete.

 • Lär dig sitta rätt

  03.10.2014 Östnyland

  En bra stol och ett arbetsbord på rätt höjd är betydande för hälsan. Har du ett jobb där du sitter mycket är en företagsfysioterapeut den rätta personen att hjälpa dig.

 • Tungt att sitta i taxi

  03.10.2014 Västnyland

  Taxichauffören Mats Welander känner sviterna efter långa köror i rygg och ben. Många med honom har arbetsrelaterade skador av att sitta stilla på jobbet.

 • Sittandet hotar vår hälsa

  31.01.2014 Samhälle

  Att inte ständigt sitta är en av vår tids stora utmaningar.

  Att inte ständigt sitta är en av vår tids stora utmaningar. Men det är inte barnens fel att de rör på sig för litet, säger gymnastiklärare.