Hoppa till huvudinnehåll

stamning

 • När ungdomsledare Mats Fontell sjunger så stammar han inte: "Då är det ingen som avbryter och fyller i"

  14.01.2018 Tro

  Mats Fontell är en stammande trubadur.

  Stammande är en neurologisk funktionsstörning som ofta har ett genetiskt samband. Ungdomsledaren och trubaduren Mats Fontell säger att stammande varit en del av hans identitet hela hans liv. Om jag inte stammar så skulle det inte vara jag, säger Fontell.

 • Teaterrecension: Kungens tal får sin svenska världsurpremiär i Åbo

  25.09.2016 Kultur och nöje

  Riko Eklundh strålar som kungens talterapeut.

  Kungens Tal gjorde succé som film för sex år sedan, historien om den stammande kungen som måste bli nationens samlande kraft inför ett stundande världskrig och den självlärde talterapeuten som blir kungens otippade stöd. Nu görs historien för första gången som teater på svenska, med Peter Ahlqvist och Riko Eklundh som kungen och talterapeuten, i Åbo. Tomas Jansson har sett veckoslutets premiär.

 • Kungens tal får svenskspråkig urpremiär på ÅST

  15.09.2016 Åboland

  Hela ensemblen deltar i dramat på Åbo Svenska Teater.

  Om en dryg vecka är det premiär för dramat Kungens tal på Åbo Svenska Teater. Hela ensemblen deltar, förutom att de spelar sina roller, också i det tekniska arbetet bakom scenen.

 • Döden blir en skön sömn

  26.05.2015 Tro

  Himmelriket har han hittat redan här på jorden

  För bildkonstnären Jan-Erik Andersson har det aldrig varit aktuellt att ta med Gud i världsbilden. Rymden och evigheten är tillräckligt spännande i sig.

 • "Avbryt inte den som stammar"

  22.10.2013 Samhälle

  Idag (22.10) är det den internationella stamningsdagen. Mikael Grönroos, specialläkare i foniatri, blev intresserad av ämnet på grund av att han själv stammar.