Hoppa till huvudinnehåll

rockabilly

 • Vörjeans är världens bästa rockabillyband från Vörå

  13.06.2019 Kultur och nöje

  Humorgruppen KAJ:s alter egon utmanar Vegatoppen.

  Vörjeans är humorgruppen KAJ:s rockabillyspelande alter egon som levererar både ös, humor och en och annan spydighet. Nu är gruppen aktuell med låten Volvoräägör.

 • Man behöver få gråta ut - Fatboy är rockabillyns svenska apostlar

  16.04.2019 Kultur och nöje

  25 år i rockabillyns tjänst.

  Svenska Fatboy har gett rockabillyn ett lyft. På den nya skivan Diggin' the Scene bejakar de traditionen, samtidigt som de tillför genren något alldeles nytt.

 • Musiktest: Vem gav ut skivan Blah-Blah-Blah och med vilken låt slog Lisa Ekdahl igenom?

  02.11.2018 Kultur och nöje

  Yle Vegas musiktest!

  Yle Vegas musiktest! Testa dina pop/rockkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Mannen de trodde var Elvis

  09.07.2017 Kultur och nöje

  Berättelsen om ett av musikhistoriens största bedrägerier.

  Två år efter Elvis Presleys död för 40 år sedan kliver en maskerad man upp på scenen och hänför publiken med en fyllig och förförisk barytonröst. Det blir början på den besynnerliga berättelsen om Jimmy Ellis och ett av musikhistoriens största bedrägerier.

 • Rockabillylegendarer håller stilen vid liv

  29.07.2016 Österbotten

  Ikväll spelar Matchbox i Vasa.

  Gordon Scott i rockabillybandet Matchbox förstår inte varför det behövs andra stilar. Ikväll spelar legendarerna i Vasa.

 • Bruksidyllen i Strömfors ramar in rootsmusikfestival

  22.07.2016 Östnyland

  Både lokala förmågor och gäster från USA på scenen.

  Country, blues, bluegrass, southern rock, rock'n roll och rockabilly står på programmet i Strömfors bruk i Lovisa på lördag.

 • Rockabillyrebeller och cruising i Nykarleby

  16.06.2016 Österbotten

  Road Rockets håller sitt årliga American Car Meeting.

  På fredag och lördag vankas det jänkarbilar, cruising och rockabilly på Juthbacka i Nykarleby. Bilklubben Road Rockets håller sitt årliga American Car Meeting och har bokat legendariska Matchbox som underhållning.

 • Lang lebe die Deutsch Amerikanische Freundschaft

  10.11.2015 Kultur och nöje

  Det tyska kultbandet DAF besökte Finland för första gången.

  1981 hörde jag i en punkklubb musik som jag aldrig hört förut. Jag frågade klubbägaren vad det var för ett band och han svarade Deutsch Amerikanische Freundschaft (DAF). Jag trodde att han skämtade.

 • Henrik Åberg debuterar med julalbum

  05.12.2014 Kultur och nöje

  Svenska sångaren Henrik Åberg har släppt sin första julskiva, Mitt julalbum. Här blandas låtar på svenska och engelska och Christmas is Here är Åbergs egen komposition, med text av Angelica Snygg.

 • Rockabillyns årtionde

  29.10.2014 Vega

  Rockabilly. Musiken som skanderar ur gamla hemlagade bilar från landsbygdens alla grillparkeringar under helgerna. Polisongbeklädda unga och gamla män som fortfarande tror att jeansvästar är häftiga och sydstatsflaggor är acceptabla.

 • Våra konserttips för veckoslutet

  09.10.2014 Kultur och nöje

  Svenska Yles musikredaktion ger tips på konserter under veckoslutet. 60-talsafton i Mariehamn och storbandsshow med Lasse Mårtenson-melodier i Helsingfors hör till förslagen.

 • Spelmän, kör och rockabilly

  14.03.2014 Musik

  Både spelmän, körsångare och norsk rockabilly ingår i Danslistans repertoar för tillfället. Norska The Teddybears (bilden) utmanar med äkta 80-tals rockabilly. Dessutom testas gitarrmusik med två österbottningar, Per-Erik Krooks och Charles Plogman.

 • San Marino i topp

  25.10.2013 Musik

  Maxmobandet San Marino & Linda gör comeback som etta på Danslistan. De kröp förbi både Lasse Stefanz, Tommys och alla andra med Ta mig hem. Åländska Högtryck har också tagit ett långt kliv från nionde till andra plats nu. Ooch för Carisma från Nykarleby blev drömmen sann. De är inne med nya låten Jag har väntat hela natten.