Hoppa till huvudinnehåll

VM i alpin skidsport 2015

 • Merle Soppela sätter punkt för karriären - "Knät tillåter inte en fulländad satsning"

  27.03.2017 Sport

  Soppela placerade sig på 21:a plats i slalom i VM 2015.

  Merle Soppelas alpina karriär är över. Soppela har lidit av knäskador de senaste åren.

 • Säsongen över för Ted Ligety

  28.01.2016 Sport

  Skadade korsbandet på träning.

  Den amerikanska alpinstjärnan Ted Ligety kommer inte att tävla mer den här säsongen. Ligety skadade korsbandet på onsdagen och nu meddelar han att säsongen är över.

 • VM-tidtabell – kolla när österbottningarna tävlar i Peking

  21.08.2015 Österbotten

  Här kan du se när de österbottniska friidrottarna tävlar.

  Tre friidrottare från svenska Österbotten deltar i VM i Peking. Här kan du kolla upp när under vilka av de nio tävlingsdagarna österbottningarna är i elden.

 • VM i dag: Veckans jämnaste tävling väntar

  15.02.2015 Sport

  Att tippa segraren i herrarnas slalom i VM i Beaver Creek är allt annat än enkelt. Efter tio mer eller mindre väntade vinnare kommer avslutningstävlingen att bjuda på en liten överraskning.

 • Shiffrins dröm gick i uppfyllelse

  15.02.2015 Sport

  Mikaela Shiffrin kom till hemma-VM som regerande OS- och VM-etta. Nu tog hon sitt andra raka VM-guld och amerikanerna fick en perfekt avslutning på damtävlingarna i Beaver Creek.

 • VM i dag: Hansdotter ska ta Sverige högst upp på podiet

  14.02.2015 Sport

  Sverige har tagit två bronsmedaljer i VM genom Jessica Lindell-Vikarby i storslalom och tredje platsen i lagtävlingen. Nu gäller det för Frida Hansdotter att hantera pressen som förhandsfavorit. Se det första åket kl. 19:05

 • Ligety hittade storformen i sista stund – Sandell på 14:e plats

  14.02.2015 Sport

  Ted Ligety låg bara på en femte plats efter första åket men kom igen och vann klart före Marcel Hirscher och Alexis Pinturault. Marcus Sandell var som bästa finländare 14:e man i storslalomtävlingen i Beaver Creek.

 • Ligety ska bryta förbannelsen

  13.02.2015 Sport

  Det har gått 26 år sedan USA tog ett VM-guld på hemmaplan. Nu förväntar sig amerikanerna att det är Ted Ligety som ska sätta punkt för den långa väntan i fredagens storslalom. Marcus Sandell, Samu Torsti och Eemeli Pirinen representerar Finland. Se det första åket kl. 19:10

 • Fenninger fick fira igen

  13.02.2015 Sport

  Anna Fenninger tog en överlägsen seger i storslalomtävlingen i Beaver Creek. Trots en stor miss i det andra åket så fick hon fira karriärens tredje VM-guld före Viktoria Rebensburg och Jessica Lindell-Vikarby.

 • Österrike försvarade VM-guldet i lagtävlingen

  11.02.2015 Sport

  Överraskaren Kanada bjöd upp till kamp i finalen men österrikarna lyckades vinna den med 3-1. Sverige tog brons, medan Finland åkte ut i den första omgången.

 • Många landsmän ger Sandell positiv energi

  10.02.2015 Sport

  På fredagen då herrarnas storslalom står på programmet i VM i Beaver Creek har Finland hela tre åkare med i startfältet. Marcus Sandell, Samu Torsti och Eemeli Pirinen försvarar de finländska färgerna.

 • OS-vinnarens VM i fara - skadade sig på träning

  10.02.2015 Sport

  Den regerande OS-guldmedaljören i slalom, Mario Matt, skadade sin högra vrist på träningar i Aspen och kan missa slalomloppet på söndag.

 • VM flyttar för en dag till Vail

  10.02.2015 Sport

  I alpina-VM i USA avgörs tio grenar i Beaver Creek och en i Vail. Idag är det dags att rikta blickarna mot mer kända Vail där lagtävlingen avgörs. Finland deltar och möter USA i den första omgången. Se lagtävlingen med start kl. 23:10

 • Nästan oslagbara Maze vann igen

  10.02.2015 Sport

  Tina Maze har än en gång toppat formen till ett stort mästerskap. I superkombinationen tog slovenskan redan sin tredje medalj i detta VM då hon vann knappt före Nicole Hosp.

 • Maze mot resten i superkombinationen

  09.02.2015 Sport

  Tina Maze har till och med själv sagt att hon är tävlingens största förhandsfavorit. Slovenskan har redan tagit två medaljer och nu kommer den tredje. Damernas superkombination klockan 18.55

 • Jansrud leder efter störtloppet - Romar ligger bra till

  08.02.2015 Sport

  På lördag slutade störtloppet i en besvikelse för Norges Kjetil Jansrud. På söndag hade norrmannen igen hittat farten och leder superkombinationen före slalommomentet.

 • Superkombinationen har en del att bevisa

  08.02.2015 Sport

  Den alpina superkombinationens status har sjunkit under de senaste åren då antalet tävlingar minskat kraftigt i världscupen. I VM finns alla chanser att återvinna lite av anseendet då medaljkampen förväntas bli extra jämn.

 • Küng segrare i kungsgrenen – Romar misslyckades

  07.02.2015 Sport

  Schweiz hade en bra dag i VM-pisten i Beaver Creek. I herrarnas störtlopp gick segern till Patrick Küng, medan landsmannen Beat Feuz knep brons. Andreas Romar blev långt från täten.

 • Dags att kröna VM:s inofficiella konung

  07.02.2015 Sport

  Herrarnas störtlopps brukar kallas för kungsgrenen i alpin skidåkning. Trots att VM inte är lika mytomspunnet som Kitzbühel eller Wengen så kommer dagens vinnare att kommas ihåg för alltid.

 • Nu eller aldrig för Lindsey Vonn

  06.02.2015 Sport

  Lindsey Vonn inledde hemma-VM i Vail/Beaver Creek med en tredje plats i super-G. Ska hon ta karriärens tredje VM-guld så är det nu eller aldrig som gäller för amerikanskan i störtloppet. Damernas störtlopp kl. 19:50

Sidor