Hoppa till huvudinnehåll

Tony Blair

 • Tony Blair inleder kampanj mot brexit

  17.02.2017 Utrikes

  Blairs nya "mission" är att få britterna att ändra sig.

  Den förre brittiske premiärministern Tony Blair har en ny "mission", han vill få britterna att "resa sig" och ändra åsikt om Storbritanniens utträde ur EU.

 • Cameron får hård kritik för interventionen i Libyen

  14.09.2016 Utrikes

  Brittiska flygattacker i Libyen byggde på falska antaganden.

  Storbritanniens förre premiärminister David Cameron inledde flygbombningar i Libyen år 2011 på falska grunder. Det anser en parlamentarisk kommission som har granskat den militära interventionen mot Libyens förre diktator Muammar Ghadaffi.

 • När WTC-tornen föll och världen klövs itu

  11.09.2016 Arkivet

  Den elfte september 2001 stannade hela västvärlden upp.

  Den elfte september 2001 stannade hela västvärlden upp. Runt hela världen satt människor klistrade framför TV-rutor som visade samma bilder om och om igen. Två flygplan som flyger in i World Trade Center, explosioner, kaos och skyskrapor som rasar samman.

 • Labourledaren Corbyn bad om ursäkt för Irakkriget

  06.07.2016 Utrikes

  Han säger att beslutet att invadera Irak var katastrofalt.

  Den nuvarande Labourledaren Jeremy Corbyn har å partiets vägnar bett om ursäkt för vad han betecknar som det katastrofala beslutet att inleda Irakkriget.

 • "Jag fällde Saddams staty - nu önskar jag att han skulle återvända"

  06.07.2016 Utrikes

  En irakisk man som slog statyn med slägga ångrar sig idag.

  Den irakiske man som filmades i april 2009, då gav sig på den stora Saddamstatyn med slägga, ångrar sig idag. Nu tycker han att Blair och Bush borde ställas inför rätta.

 • Utredning: Storbritannien gick med i Irakkriget på lösa grunder

  06.07.2016 Utrikes

  Sir John Chilcot presenterade sin utredning efter sju år.

  Storbritannien beslöt gå med i Irakkriget innan alla fredliga möjligheter till nedrustning hade uttömts, sade den brittiska utredaren Sir John Chilcot då han presenterade sin länge emotsedda utredning på onsdagen.

 • Brittisk Irakrapport publiceras

  05.07.2016 Utrikes

  Viktiga samtal har mörkats.

  På onsdag publiceras den så kallade Chilcotrapporten i Storbritannien. Det är frågan om en bred utredning om Storbritanniens deltagande i Irakkriget och dåvarande premiärministern Tony Blairs roll i upptakten till kriget.

 • John Major och Tony Blair vädjar gemensamt för EU: Brexit en dålig idé

  09.06.2016 Utrikes

  Skotsk självständighet nästa efter brexit?

  Två före detta premiärministrar, Sir John Major och Tony Blair, har tillsammans vädjat för att Storbritannien ska stanna kvar i EU. Enligt de forna rivalerna skulle landets enighet vara hotad om ett brittiskt EU-utträde (brexit) blir verklighet. Major varnar för kraftigare skotska självständighetssträvanden.

 • Blair ber om ursäkt för misstag under Irakkriget

  25.10.2015 Utrikes

  Blair vidhåller ändå att det var rätt att "avlägsna" Saddam.

  CNN sänder på söndagen en intervju med Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair där Blair ber om ursäkt för en del misstag under invasionen av Irak. Men han vidhåller att det var rätt att "avlägsna" Saddam Hussein.

 • Radikal renlevnadsman kan bli ny Labourledare

  11.09.2015 Utrikes

  Jeremy Corbyn storfavorit.

  En principfast vegetarian och renlevnadsman utan bil har de största chanserna att bli det brittiska arbetarpartiet Labours nya ordförande.

 • Tony Blair: Vi orsakade inte krisen i Irak

  15.06.2014 Utrikes

  Invasionen av Irak år 2003 är inte orsaken till det våldsamma uppror som nu pågår i Irak, säger Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair. Enligt honom är våldet i Irak en följd av omvärldens passivitet i förhållande till Syrien.

 • Prinsessan Diana har omkommit

  30.10.2006 Arkivet

  Den omkomna prinsessan Diana

  Den 31 augusti 1997 rusade en svart Mercedes in i en av pelarna i Ponte de L´Alma tunneln i Paris. Tre av bilens passagerare dog nästan omedelbart, en av dem var Englands älskade prinsessa Diana.

 • Terrorn har kommit till USA

  26.10.2006 Arkivet

  Terrorn i USA 11.9.2001

  Den elfte september 2001 stannade vardagen upp. Runt hela världen satt människor klistrade framför TV-rutor som visade samma bilder om och om igen. Två flygplan som flyger in i World Trade Center, explosioner, kaos och skyskrapor som rasar samman.