Hoppa till huvudinnehåll

David Cameron

 • Han orsakade brexitomröstningen och blev Storbritanniens impopuläraste politiker – nu bryter David Cameron tystnaden i sina memoarer

  19.09.2019 Utrikes

  David Cameron bryter tre år av tystnad.

  När David Cameron som brittisk premiärminister kallade till folkomröstning om brexit kunde han inte förutse vart det skulle leda. Nu säger han sig vara deprimerad över brexit och tror att det eventuellt blir nödvändigt med en andra folkomröstning. Camerons memoarbok "For the Record" väcker starka känslor i dagens polariserade Storbritannien.

 • Theresa May har klarat sig ur många knipor men nu kan hennes saga vara all: "Hon börjar ha ont om alternativ"

  24.05.2019 Utrikes

  I dag väntas Theresa May meddela att hon avgår.

  Storbritannien befinner sig åter i en politisk kris. I brittiska medier går spekulationerna heta om när May formellt kommer att meddela att hon lämnar uppdraget som premiärminister.

 • Pertti Salolainen om brexitkaoset: Det här visar att man inte kan utgå från en folkomröstning

  15.12.2018 Utrikes

  Anneli Jäätteenmäki anklagar David Cameron för brexitkaoset.

  Europaparlamentarikern Anneli Jäätteenmäki (C) anklagade David Cameron för brexitkaoset i finska Yles morgonstudio Ykkösaamu.

 • Storbritannien tacklar internets vilda sida genom nya lagar

  20.05.2018 Utrikes

  Lagstiftningen skall göra det säkrare att vara online.

  Nya lagar ska tackla internets vilda sida, eller "wild west" som lagstiftarna kallar den. Tanken är att göra Storbritannien till det säkraste landet i världen för att surfa på internet.

 • Ny dataläcka - denna gång från Bahamas

  21.09.2016 Samhälle

  En ny dataläcka från Bahamas avslöjar skatteparadisbolag.

  En ny dokumentläcka avslöjar hur internationella politiker och andra personer har kopplingar till skatteparadis. I detta konkreta fall, Bahamas. Det kändaste namnet i den nya läckan är den tidigare EU-kommissionären Neelie Kroes från Holland. En del nya finska namn finns också med.

 • Cameron får hård kritik för interventionen i Libyen

  14.09.2016 Utrikes

  Brittiska flygattacker i Libyen byggde på falska antaganden.

  Storbritanniens förre premiärminister David Cameron inledde flygbombningar i Libyen år 2011 på falska grunder. Det anser en parlamentarisk kommission som har granskat den militära interventionen mot Libyens förre diktator Muammar Ghadaffi.

 • David Cameron lämnar parlamentet

  12.09.2016 Utrikes

  Vill inte distrahera den nya premiärministern Theresa May.

  Den förra brittiska premiärministern David Cameron avgår som parlamentsledamot. Han säger att han inte vill distrahera den nya premiärministern Theresa May.

 • Den här mannen är Storbritanniens nya utrikesminister

  14.07.2016 Utrikes

  Alla i Boris Johnsons familj röstade för att stanna i EU.

  Den skandalomsusade och kontroversiella EU-motståndaren Boris Johnson säger sig vara ödmjukt stolt över att ha blivit vald till landets nya utrikesminister. Det borde han vara. Så sent som för en vecka sedan stödde han den nyvalda premiärministerns rival.

 • Theresa May är nu Storbritanniens premiärminister

  13.07.2016 Utrikes

  Både Cameron och May besökte drottning Elizabeth II.

  Den förra premiärministern David Cameron höll under eftermiddagen sin sista frågestund som premiärminister i parlamentet. Theresa May väntas hålla ett kort tal ännu under kvällen.

 • Storbritannien får en ny premiärminister – se direktsändning

  13.07.2016 Utrikes

  Theresa May uttalar sig cirka klockan 20.30.

  Storbritanniens premiärminister David Cameron avgick idag. Både Cameron och den nya premiärministern Theresa May besöker drottning Elisabeth II.

 • David Cameron avgick

  13.07.2016 Utrikes

  Cameron är en av de yngsta regeringscheferna att avgå.

  David Cameron avgick på onsdag efter att 2011 ha tillträtt som premiärminister och ifjol inlett sin andra regeringsperiod. Efter folkomröstningen i juni för ett utträde ur EU meddelade Cameron att han avgår i höst. Hans avgång påskyndades av att efterträdaren Theresa May redan i måndags blev klar som ny premiärminister.

 • Theresa May blir Storbritanniens nya premiärminister på onsdag

  11.07.2016 Utrikes

  Motkandidaten Andrea Leadsom drog sig ur kampen.

  Tvåan i Torypartiets ordförandekamp Andrea Leadsom hoppade överraskande av kampen på måndagen och gav rivalen Theresa May sitt fulla stöd. May efterträder David Cameron på onsdag och lovar att brexit blir en framgång för Storbritannien.

 • Kvinna tar över efter David Cameron

  07.07.2016 Utrikes

  Valet står mellan Theresa May och Andrea Leadsom.

  Det är nu klart att det blir en kvinna som tar över som partiledare för det konservativa partiet i Storbritannien, efter David Cameron.

 • Theresa May leder tories omröstning om ny partiledare

  05.07.2016 Utrikes

  Liam Fox och Stephen Crabb ute ur spelet.

  Den förra försvarsministern Liam Fox blev den första kandidat som föll ur det brittiska konservativa partiets omröstning om ny ordförande. Inrikesminister Theresa May fick överlägset flest röster. Stephen Crabb gav upp.

 • Utspelen duggar tätt i Storbritannien efter brexit

  04.07.2016 Utrikes

  Både Boris Johnson och Theresa May säger sitt.

  Londons ex-borgmästare Boris Johnson anklagar regeringen för att ha misslyckats med att lyfta fram de positiva sidorna med brexit. Samtidigt säger inrikesminister Theresa May att hon tänker verka för ett handelsavtal med EU som begränsar invandringen.

 • Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

  02.07.2016 Inrikes

  Bl.a. Frankfurt, Paris och Amsterdam vill ta Londons plats.

  I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området. Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum.

 • Chockbesked: Boris Johnson vill inte leda britterna ur EU

  30.06.2016 Utrikes

  "Jag kommer inte att bli landets nästa premiärminister"

  Boris Johnson meddelar överraskande att han inte ställer upp i kampen om att efterträda David Cameron som Tory-ordförande och premiärminister. Johnson var en av förhandsfavoriterna i kampen om Tory-ledarskapet.

 • Kampen hårdnar - vem blir Storbritanniens nya ledare?

  30.06.2016 Utrikes

  Inrikesminister Theresa May kandiderar.

  Nu börjar kampen om vem som blir ny partiledare för konservativa Tories och därmed antagligen Storbritanniens nya premiärminister. Inrikesminister Theresa May har meddelat att hon ställer upp. Hennes största rival är tidigare Londonborgmästaren Boris Johnson, en av brexitkampanjens förgrundsfigurer.

 • EU-toppmöte: Cameron tackade för sig

  29.06.2016 Utrikes

  EU-ledarna dryftade brittiskt EU-utträde.

  När EU:s stats- och regeringschefer samlades till toppmöte bjöds det inte på några stora nyheter utan snarare blev kvällen en enmansshow. Den brittiska premiärministern David Cameron beklagade resultatet i folkomröstningen och tackade för sig.

 • EU-ledarna samlade i Bryssel – brexit det stora samtalsämnet

  28.06.2016 Utrikes

  EU-parlamentariker: Kan inte plocka russinen ur kakan.

  Ekonomi och migration skulle vara det stora samtalsämnet men istället överskuggas dagens toppmöte helt av det brittiska EU-utträdet.

Sidor