Hoppa till huvudinnehåll

Ted Ligety

 • Ligety förbannad efter att herrarnas storslalom ställts in – "Det luktar unket"

  29.10.2017 Sport

  Kraftiga vindar i Sölden sätter stopp för tävlingen.

  Kraftiga vindar i österrikiska Sölden innebär att herrarnas världscuppremiär har ställts in. Finländarna Marcus Sandell och Samu Torsti skulle ha ställt upp i tävlingen. Den amerikanska stjärnan Ted Ligety är inte belåten.

 • Alpina VM på fredag: En ny storslalomkung ska krönas – Hirscher och Pinturault redo att ta sista steget

  16.02.2017 Sport

  Finlands målsättning är att ha en åkare i topp-10.

  Storslalomhärskaren Ted Ligety är skadad och kommer inte till start i St. Moritz. Istället ges Marcel Hirscher och Alexis Pinturault chansen att ställa sig högst på podiet. Marcus Sandell som kommenterar tävlingen på svenska tror på österrikaren som vinnare.

 • Alpina VM på tisdag: Österrike jagar hattrick i lagtävlingen

  13.02.2017 Sport

  Sverige har lidit av skador men kan skrälla.

  Österrike har dominerat lagtävlingen de senaste åren och räknas igen till förhandsfavoriterna. Schweizarna har bjudit hemmapubliken på medaljskrammel och en sjunde pallplacering är fullt möjlig på tisdag.

 • En starkare rygg ska hjälpa Sandell ta sista steget

  21.10.2016 Sport

  Marcus Sandell inleder på söndag en ny jakt på topp-3.

  På söndag inleder Marcus Sandell sin elfte säsong i den alpina världscupen. 29-åringens jakt på den mångåriga drömmen om att stå på prispallen börjar i österrikiska Sölden.

 • Säsongen över för Ted Ligety

  28.01.2016 Sport

  Skadade korsbandet på träning.

  Den amerikanska alpinstjärnan Ted Ligety kommer inte att tävla mer den här säsongen. Ligety skadade korsbandet på onsdagen och nu meddelar han att säsongen är över.

 • Ligety vann i Sölden – dystert för finländarna

  25.10.2015 Sport

  Ingen finländare tog sig till andra åket.

  Den regerande världsmästaren i storslalom Ted Ligety inledde säsongen på bästa tänkbara sätt när han vann säsongens första tävling i Sölden. Ingen av finländarna lyckades ta sig till det andra åket.

 • Smarta risker ska leda in Sandell i topp-5

  23.10.2015 Sport

  Marcus Sandell känner sig redo att utmana toppåkarna.

  På söndag inleder Marcus Sandell sin nionde säsong i den alpina världscupen. Med nya skidor ska han försöka befästa sin position bland de främsta storslalomåkarna.

 • Ligety hittade storformen i sista stund – Sandell på 14:e plats

  14.02.2015 Sport

  Ted Ligety låg bara på en femte plats efter första åket men kom igen och vann klart före Marcel Hirscher och Alexis Pinturault. Marcus Sandell var som bästa finländare 14:e man i storslalomtävlingen i Beaver Creek.

 • Ligety ska bryta förbannelsen

  13.02.2015 Sport

  Det har gått 26 år sedan USA tog ett VM-guld på hemmaplan. Nu förväntar sig amerikanerna att det är Ted Ligety som ska sätta punkt för den långa väntan i fredagens storslalom. Marcus Sandell, Samu Torsti och Eemeli Pirinen representerar Finland. Se det första åket kl. 19:10

 • VM ska få amerikanerna att tända för alpint

  02.02.2015 Sport

  Världsmästerkapen i alpin skidåkning arrangeras nu för sjätte gången i USA. Arrangörerna har tagit till några speciella knep för att höja på VM-febern.

 • Succélopp av Torsti

  07.12.2014 Sport

  Samu Torsti tog sina första världscuppoäng i karriären i storslalomtävlingen i amerikanska Beaver Creek på söndagen. Efter det första åket var han tjugosexa men nådde till sist en sensationell trettondeplats.

 • Ligety överlägsen i St. Moritz

  02.02.2014 Sport

  Ted Ligety tog en överlägsen seger i storslalom i St. Moritz. Amerikanen vann med hela 1.51 före Marcel Hirscher. Marcus Sandell misslyckades kapitalt i det andra åket.

 • Första segern för Ligety i alpin kombination

  17.01.2014 Sport

  Ted Ligety knep sin första världscupseger i alpin kombination i Wengen. Amerikanen passerade fransmannen Alexis Pinturault i störtloppsmomentet.

 • Finländarna åkte av slalombanan

  15.12.2013 Sport

  Varken Santeri Paloniemi eller Victor Malmström lyckades fullfölja världscuptvälningen i slalom i Val d'Isere. Vann gjorde den österrikiska veteranen Mario Matt.

 • Misslyckat andra åk av Sandell

  08.12.2013 Sport

  Ett dåligt andra åk grusade Marcus Sandells chanser att nå en plats i topp-10 vid världscupdeltävlingen i storslalom i Beaver Creek på söndag. Sandell var slutligen 20:e.

 • Lovande säsongsstart av Sandell

  27.10.2013 Sport

  Marcus Sandell inledde världscupssäsongen i alpint med en sjätte plats i storslalomtävlingen i Sölden. Amerikanen Ted Ligety vann tävlingen med bred marginal.