Hoppa till huvudinnehåll

Carl von Linné

 • Människans föda bör vara grönsaker, frukt och nötter - blomsterkungen Linnés dietföreskrifter är som ur en hälsotidning idag

  02.12.2017 Kultur och nöje

  När Linné inte talade om växter

  Drick inte för mycket kaffe, ät inte övermåttan salt, grönsaker och nötter är bra… Carl von Linnés läror sträckte sig långt utöver det växtsystem han blivit så känd för. Det visar Carina Nynäs och Lars Bergquists tvåbandsverk A Linnaean Kaleidoscope.

 • Botanikern Pehr Kalm uppmärksammas med växtkaravan i Åbo

  04.07.2016 Åboland

  Denna sommar rullar ett mobilt växthus in i Åbo.

  Denna sommar rullar ett mobilt växthus in i Åbo. På detta sätt uppmärksammas botanikern Pehr Kalm, som föddes för 300 år sedan.

 • Carl von Linné var mer än bara blommor

  08.06.2016 Åboland

  Åboforskare har skrivit unik bok om den kände botanikern.

  Det gällde att hålla sig på god fot med Carl von Linné. Den som råkade i konflikt med honom riskerade att få en illaluktande blomma uppkallad efter sig. Bland annat det kommer fram i en ny bok om den framstående botanikern. Åboparet Carina Nynäs och Lars Bergqvist har jobbat med boken i nästan tio år.

 • Den som jag trodde skulle göra mig lycklig

  07.02.2014 Kultur och nöje

  Chrstina Wahldén är mest känd som författare av barn- och ungdomsböcker. I vår är hon aktuell med en roman om Carl von Linnés äldsta dotter Elisabeth Christina och favoriteleven Daniel Solander, som var den förste svensk som seglade jorden runt och var med om att utforska det då okända Söderhavet, Nya Zeeland och Australien.

 • I Linnés trädgårdar

  18.06.2007 Arkivet

  Aagot Jung besöker Linnéträdgården i Uppsala.

  Aagot Jung besöker Linnéträdgården i Uppsala, och Hammarby lantegendom utanför Uppsala. Vi får höra om Linnés växter och om personen Linné.