Hoppa till huvudinnehåll

Outokumpu

 • HK Scan inleder samarbetsförhandlingar – drygt 200 arbetsförhållanden i fara

  25.06.2018 Åboland

  Förhandlingarna gäller anställda på flera orter.

  Livsmedelsföretaget HK Scan inleder samarbetsförhandlingar för att effektivera sin verksamhet i Finland. Meningen är att öka på produktiviteten och konkurrenskraften, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

 • Efter Trumps utspel om tullar: Stålbolagens kurser nedåt på Helsingforsbörsen

  02.03.2018 Inrikes

  Näringsminister Lintilä ser Trumps plan som ett hot.

  Kurserna för stålbolagen Outokumpu och SSAB sjönk på Helsingforsbörsen på fredagsmorgonen, dagen efter Donald Trumps besked om amerikanska tullar på stål och aluminium. Näringsminister Mika Lintilä (C) ser tullarna som ett hot.

 • Tröga förhandlingar för att undvika strejk inom elbranschen

  25.10.2017 Inrikes

  Strejken drabbar exportföretag.

  Riksförlikningsman Minna Helle säger att läget inom förhandlingarna för att undvika en strejk inom elbranschen går trögt. Ingen lösning är i sikte. Parterna träffas nästa gång på måndag. Ledningen för Elbranschens fackförbund ska på torsdagen ta ställning till om man ska utvidga strejkhotet.

 • Elbranschernas fackförbund varslar om strejk i november

  17.10.2017 Inrikes

  Skulle drabba flera större exportföretag.

  Styrelsen för Elbranschernas fackförbund har beslutat varsla arbetsgivaren om strejk. Enligt förbundet har Teknologiindustrin inte gått med på att förhandla om en fortsättning på kollektivavtalet.

 • Svårt att rekrytera arbetskraft till Österbotten

  17.02.2017 Österbotten

  Ett fenomen som pågått länge.

  Intresset att flytta till Österbotten från andra landskap är rätt så svalt. Det här märker företagen i sin rekrytering. Vi får knappt in några ansökningar från andra delar av landet, säger HR- chef Ulla Kauppi på OSTP i Jakobstad.

 • Hålet i Aijala torde förbli ett mysterium

  13.02.2017 Inrikes

  Utredarna kommer inte in i den gamla gruvan

  Orsaken till slukhålet i Aijala i Salo förra veckan kanske aldrig klarnar, säger Ossi Leinonen, ledande sakkunnig på Säkerhets- och kemikalieverket, Tukes. Utredarna kommer inte in i den gamla nedlagda gruvan utan måste arbeta utgående från gamla kartor över gruvan.

 • Outokumpu börjar samarbetsförhandla

  05.04.2016 Inrikes

  600 anställda världen över berörs.

  Stålbolaget Outokumpu kan minska antalet arbetsplatser med över 100. Företaget har meddelat att man inleder samarbetsförhandlingar. Högst 140 personer kan få gå från Outokumpu i Finland

 • Outokumpu försöker få kassa i balans

  30.11.2013 Inrikes

  Stålbolaget Outokumpu försöker få sina finanser i balans och fullfölja krav som ställts av EU:s konkurrensmyndigheter. Statens placeringsbolag Solidium meddelar att det är berett att investera högst 195 miljoner euro i Outokumpus planerade emission.