Hoppa till huvudinnehåll

Die Grünen – Die grüne Alternative

 • Österrikes nya regering svärs in – migrationspolitiken kan bli en tvistefråga

  07.01.2020 Utrikes

  Blivande förbundskanslern kritiserar privat sjöräddning.

  I Österrike svärs den nya konservativ-gröna regeringen in i dag. För första gången någonsin får landet nu en regering bestående av folkpartiet ÖVP och de gröna. I synnerhet migrationspolitiken kan komma att bli en tvistefråga de två partierna emellan.

 • Folkpartiet och de gröna presenterade regeringsprogram i Österrike – en koalition med signalverkan i Europa?

  03.01.2020 Utrikes

  Klimat, skattesänkningar och migration står i centrum.

  Regeringen kan komma att ha en förebildsfunktion för Europa. Så beskriver åtminstone de gröna i Österrike det kommande samarbetet med Sebastian Kurz och hans konservativa folkparti ÖVP. På torsdag kväll presenterade de två partierna den nya österrikiska regeringens program.

 • Tidigare förbundskanslern Sebastian Kurz tog en överlägsen valseger i Österrike

  29.09.2019 Utrikes

  Högerpopulistiska FPÖ åker på brakförlust.

  I det förtida parlamentsvalet i Österrike går segern som väntat till den tidigare förbundskanslern Sebastian Kurz och hans folkparti ÖVP. De österrikiska högerpopulisterna åkte på en brakförlust och har sannolikt ingen plats i den kommande regeringen.

 • Demonstranter stormade in i jättelik kolgruva i Tyskland

  24.06.2019 Utrikes

  Klimatförändringen största orosmoment för tyskarna.

  Hundratals miljöaktivister stormade in i en kolgruva i Tyskland för att fästa uppmärksamhet vid klimatförändringen under söndagen.

 • Van der Bellen ny president i Österrike

  04.12.2016 Utrikes

  En betydligt klarare seger än väntat.

  Den obundne kandidaten Alexander van der Bellen blir Österrikes nästa president. När alla under valdagen avgivna röster har räknats och förts samman med prognosen för brevvalet får van der Bellen 53,3 procent av rösterna.

 • Österrike väljer president: Tredje gången gillt?

  02.12.2016 Utrikes

  Ett val som präglats av missöden.

  I Österrike väljer man ny president på söndag. Mot varandra står högerpopulisten Norbert Hofer från det österrikiska frihetspartiet FPÖ och de grönas Alexander van der Bellen, som ställer upp som obunden kandidat. Igår möttes de två i en sista tv-debatt inför valet.

 • Tyskland till motangrepp mot rysk propaganda

  07.04.2016 Utrikes

  Vill utreda rysk finansiering av politiska rörelser.

  Tyskland reagerar på den ryska propaganda som riktas mot landet. Enligt tidningsuppgifter har de tyska säkerhetstjänsterna fått i uppdrag att motarbeta rysk desinformation och propaganda. Samtidigt ska man ta reda på vilka politiska rörelser möjligen får finansiellt stöd från Ryssland.

 • Stödet för SDP ökar – regeringens popularitet dalar

  03.03.2016 Inrikes

  SDP får ett stöd på 23 procent i Yles senaste partimätning.

  Socialdemokraterna är fortfarande det populäraste partiet och regeringens popularitet är lägre än någonsin. Det visar Yles nyaste partimätning.

 • Den som rädder för vargen är...

  25.02.2016 Inrikes

  Experimentet med jakt på varg i stamvårdande syfte avslutat.

  Experimentet med jakt på varg i Finland i stamvårdande syfte har avslutats för den här gången, meddelar Viltcentralen. Med hjälp av försöket vill man utvärdera jaktens effekter på stammen. I vargtrakter väcker jakten starka känslor.

 • Sannfinländska väljare återgår till soffan

  05.02.2016 Inrikes

  Färre än 40 procent av de tidigare anhängarna skulle rösta.

  De flesta som röstade på Sannfinländarna ifjol har nu övergett partiet. Det är en aspekt på den senaste partimätningen som Yle publicerade på torsdagen.

 • Första landskapsvalet hålls hösten 2017 - SFP missnöjt med förslaget

  03.02.2016 Inrikes

  Landskapsval borde ordnas i samband med kommunalvalet.

  Landskapsval borde ordnas i samband med kommunalvalet. Samtidigt borde man ta tillbaka beslutet att flytta kommunalvalet till våren. Det föreslår en arbetsgrupp bestående av partisekreterarna för riksdagspartierna. Valen skulle alltså ordnas samtidigt i oktober 2017.

 • Hautala: Ryssland testar Finland och EU

  27.01.2016 Inrikes

  Finland ska inte låta sig vilseledas av Ryssland

  Finland och hela EU utsätts nu för ett test av Ryssland. Det skulle vara klokt att engagera EU mer i de finsk-ryska förhandlingarna om flyktingar, anser Europarlamentarikern Heidi Hautala (Gröna).

 • Samlingspartiet läcker till De gröna i Helsingforsfullmäktige

  20.01.2016 Huvudstadsregionen

  Johanna Sydänmaa är partiets andra avhoppare.

  Samlingspartiet har under ett halvt år förlorat två ledamöter till De gröna i Helsingforsfullmäktige. Gruppordförande Lasse Männistö säger att avhoppen inte har något gemensamt.

 • Riksdagsledamot Emma Kari och hennes barn har hotats med våld

  21.12.2015 Inrikes

  Hotmeddelanden är vardag för många politiker

  Emma Kari, riksdagsledamot för De gröna berättade i söndags på Facebook om de hot hon och hennes barn utsätts för. Hon säger att det politiska klimatet i dagens Finland gör det möjligt för folk att säga vad som helst, och att den utsatta bara förväntas tåla det.

 • Berömligt, nöjaktigt, försvarligt? Hurdant mellanbetyg får regeringen?

  17.12.2015 Debatt

  Vilket mellanbetyg ger du regeringen? Svara på vår fråga!

  Hur har regeringen klarat sig hittills? Åsikterna gick isär när riksdagsledamöterna Maarit Feldt-Ranta (SDP) och Heli Järvinen (Gröna) mötte partisekreterare Timo Laaninen (C) och tidigare riksdagsledamoten Kimmo Sasi (Saml) i säsongens sista Obs debatt.

 • Vårdreformen för nybörjare

  10.11.2015 X3M

  Hur ändras mitt liv den 1 januari 2019?

  Den omdiskuterade vårdreformen ska träda i kraft 1 januari 2019. Vad betyder det för mig? Vad ska jag göra om min fot trillar av mitt i natten?

 • Partier enade mot rasism

  04.11.2015 Inrikes

  Riksdagspartierna undertecknade anti-rasiststadga.

  Representanter för de åtta riksdagspartierna har undertecknat de europeiska politiska partiernas stadga för ett icke-rasistiskt samhälle.

 • Enkät: De gröna utsätts oftast för hat

  26.10.2015 Huvudstadsregionen

  Politiker får dödshot och utpressas om beslut.

  Nästan hälften av fullmäktigeledamöterna i Helsingfors, Esbo och Vanda har fått osaklig respons. Mest drabbade är politiker från De gröna. Det här visar Yle Huvudstadsregionens enkät.

 • Niinistö: Våra barn hamnar i ett klassamhälle

  24.10.2015 Inrikes

  De grönas ordförande sågar skolspar.

  Det är vettigare att ta lite mer lån nu i stället för att spara. Då kan man garantera ett jämlikt samhälle för barnen. Det säger De grönas ordförande Ville Niinistö om regeringens nedskärningar inom utbildningen.

 • Politisk smäll: Sannf starkt nedåt

  08.10.2015 Inrikes

  SDP går kraftigt framåt medan Sannf förlorar lika mycket.

  SDP går kraftigt framåt medan Sannf har förlorat sensationellt mycket väljarstöd. Det här framgår av en opinionsmätning som Taloustutkimus har gjort för Yle i september.

Sidor