Hoppa till huvudinnehåll

dessert

  • Bjud på en somrig crumble av drönarlarver med kokos och hallon

    10.05.2018 Mat och dryck

    Drönarbiets larver har en aning söt smak.

    Efter midsommar har honungsbiets drönare gjort sitt i kupan. När arbetarbina vill slänga ut dem kan vi ta larverna till vara. De smakar naturligtvis lite honung och är enkelt tillredda i stekpannan.

  • Päron inkokta med gurkmeja

    12.12.2017 Recept

    Läcker dessert som står sig i kylen ett par månader!

    En underbart god och kryddig dessert, där lagen med fördel kan silas av och användas som sås till glass eller bas till glögg. Mums!

  • Inkokt sik med gurkmeja, fänkål och selleri

    12.12.2017 Recept

    Färsk gurkmeja för både färg och sting.

    Färsk gurkmeja ger intressant smak till både huvudrätt och dessert, en mycket användbar smak- och färgsättare alltså. Gurkmeja tjänar också väl istället för saffran, om man vill ha saffranets gula färg men inte smak.