Hoppa till huvudinnehåll

Ted Cruz

 • "Kämpa för frihet, stötta Hongkong" – NBA-klubbchefens tweet fick förbannade kineser att stoppa tv-sändningar och avsluta sponsorkontrakt

  10.10.2019 Sport

  NBA-matcher sågs av nästan 500 miljoner tittare i Kina.

  Känslorna går heta efter att Houstons klubbchef Daryl Morey i fredags uttryckt sitt stöd för proteströrelsen i Hongkong. Kina, som är en ytterst viktig marknad för basketligan NBA, hotar med tunga repressalier medan amerikanska toppolitiker hoppas på att ligan inte ska låta sig påverkas. NBA borde inte stödja Kinas kommunistiska censur, skriver senatorn Ted Cruz på Twitter.

 • ”Herregud, den känslan blir aldrig gammal” säger fänrik Paige Mehringer - i Cape Canaveral är man ”närmast rymden”

  28.05.2019 Vetenskap

  Rymdkusten i Florida bas också för framtidens rika äventyr.

  Tillbaka till månen - den här gången för att stanna. Det är målsättningen för det nya amerikanska rymdprogrammet. Bengt Östling har besökt den så kallade rymdkusten utanför Orlando i Florida. Cape Canaveral och Kennedy Space Center står beredda för nya stordåd, efter en lång och färggrann historia.

 • USA har pumpat in 100 miljarder dollar i ISS men snart är det stopp – Trump vill privatisera den internationella rymdstationen

  12.02.2018 Utrikes

  Hårt motstånd mot Vita husets planer i och utanför USA.

  USA:s president Donald Trump vill privatisera finansieringen av den internationella rymdstationen ISS. Vita huset vill att rymdstationen kommersialiseras så att det federala bidraget upphör efter år 2024, skriver tidningen Washington Post.

 • Cruz gör kovändning - stöder Trump

  24.09.2016 Utrikes

  Senatorn kallade tidigare Trump för en patologisk lögnare.

  Ännu i juli vägrade senatorn och den tidigare presidentaspiranten Ted Cruz ställa sig bakom Donald Trump. Nu ger han den republikanske presidentkandidaten sitt fulla stöd för att stoppa hillary Clinton.

 • Långt ifrån harmoniskt inför demokraternas partikonvent

  25.07.2016 Utrikes

  Hillary Clinton nomineras till presidentkandidat.

  Hillary Clinton kommer den här veckan att bli historisk då hon som första kvinna genom tiderna nomineras till presidentkandidat för ett av de stora partierna i USA. Läget inom det demokratiska partiet är ändå långt ifrån samstämt inför partikonventet i Philadelphia.

 • Ted Cruz stal showen under partikonventet

  21.07.2016 Utrikes

  Heta känslor då Donald Trumps primärvalsrival höll tal.

  Donald Trumps främsta rival under primärvalet, Ted Cruz, var det stora samtalsämnet under dag tre av republikanernas partikonvent i Cleveland.

 • Donald Trump nominerades till presidentkandidat

  20.07.2016 Utrikes

  Majoriteten stödde Trump under republikanernas partikonvent.

  Nu är det officiellt. Donald Trump nominerades till republikanernas presidentkandidat på tisdagen under partikonventet i Cleveland.

 • Lyckas republikanerna uppvisa enad front?

  18.07.2016 Utrikes

  Donald Trump utses till presidentkandidat den här veckan.

  Frågorna är många då republikanerna samlas till partikonvent från och med måndagen i Cleveland. Den största frågan är om partifolket lyckas stå enade bakom partiets kontroversiella presidentkandidat Donald Trump.

 • Trump har säkrat kandidaturen

  26.05.2016 Utrikes

  Trump har skrapat ihop tillräckligt med delegater.

  Nu är det klart - Donald Trump kommer att nomineras till republikanernas presidentkandidat. Enligt nyhetsbyrån AP har Trump nu en majoritet av delegaterna bakom sig under partikonventet i juli.

 • Sanders vann primärvalet i West Virginia

  11.05.2016 Utrikes

  Clinton har ändå så gott som ointagligt försprång.

  De amerikanska primärvalen fortsatte i West Virginia där Bernie Sanders fick en knapp seger över Hillary Clinton. Donald Trump vann i West Virginia och Nebraska.

 • Även John Kasich gav upp

  04.05.2016 Utrikes

  Trump nu utan utmanare och blir presidentkandidat.

  Den sista utmanaren till den kontroversielle Donald Trump inför de amerikanska republikanernas val av presidentkandidat kastade in handduken på onsdagskvällen.

 • Cruz kastade in handduken – Trump blir presidentkandidat

  04.05.2016 Utrikes

  Donald Trump var överlägsen i primärvalet i Indiana.

  Donald Trump kommer att nomineras till det republikanska partiets presidentkandidat. Trumps främsta utmanare Ted Cruz meddelade att han avslutar sin valkampanj efter primärvalet i Indiana.

 • Analys: Hillary Clinton har trovärdighetsproblem

  27.04.2016 Utrikes

  Många amerikaner litar inte på Hillary Clinton.

  Hillary Clinton är på god väg att nomineras till det demokratiska partiets presidentkandidat. På tisdagen vann hon fyra av fem primärval men hon är inte den förkrossande starka kandidat som många förutspådde för ett år sedan, skriver Svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi.

 • Storslam för Donald Trump

  27.04.2016 Utrikes

  Donald Trump på väg mot majoritet i partikonventet.

  Donald Trump tog på tisdagen ett stort steg mot att utnämnas till det republikanska partiets presidentkandidat. Trump vann dagens samtliga fem primärval i suverän stil. Läs också: Clinton har trovärdighetsproblem

 • Cruz och Kasich ingår pakt mot Trump

  25.04.2016 Utrikes

  De försöker tillsammans stoppa Trumps segertåg.

  De republikanska presidentkandidaterna Ted Cruz och John Kasich går in för samarbete för att motarbeta Donald Trump som leder den republikanska primärsvalskampen.

 • Donald Trump överlägsen på hemmaplan

  20.04.2016 Utrikes

  Jordskredsseger för Trump i primärvalet i New York.

  Donald Trump satte på tisdagen punkt för sin förlustsvit i det republikanska partiets primärval. Trump tog en förkrossande överlägsen seger på hemmaplan i New York.

 • Mardrömsvecka för Donald Trump

  06.04.2016 Utrikes

  Har vinden vänt i det republikanska primärvalet?

  Har verkligheten hunnit i kapp Donald Trump? Den ledande republikanska presidentkandidaten har den senaste veckan visat tecken på att han är sårbar skriver svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi. Läs också: Cruz och Sanders segrade i Wisconsin

 • Cruz och Sanders segrade i Wisconsin

  06.04.2016 Utrikes

  Ted Cruz utmanar Donald Trump i primärvalet.

  Ted Cruz knappade på tisdagskvällen in på Donald Trumps ledning i det republikanska partiets primärval. Cruz vann primärvalet i Wisconsin med bred marginal före Trump.

 • Nederlag för Trump i Wisconsin

  06.04.2016 Utrikes

  Ted Cruz tog hem segern.

  Utmanarna som tog segern i nattens primärval i Wisconsin. Den konservativa Texas-senatorn Ted Cruz vann republikanernas primärval med en trygg marginal före fastighetsmiljardären Donald Trump.

 • Jeb Bush stöder Ted Cruz

  23.03.2016 Utrikes

  "Republikanerna måste enas kring en kandidat!"

  Republikanen Jeb Bush meddelade på onsdagen att han stöder Ted Cruz som republikanernas presidentkandidat i det amerikanska presidentvalet. Bush har själv siktat mot posten som president men hoppade av förra månaden efter dålig framgång i primärvalen.

Sidor