Hoppa till huvudinnehåll

Hannover

 • Flygplatsen i Hannover stängdes - drogpåverkad person körde bil nära landningsbanan

  29.12.2018 Utrikes

  Efter en kort jakt grep polisen mannen.

  Flygplatsen i Hannover stoppade flygtrafiken på lördag eftermiddag efter att en man kört in en bil på landningsbanan, rapporterar den tyska polisen.

 • Hund bet ihjäl sina ägare i Hannover

  04.04.2018 Utrikes

  Hundrasen är en så kallad kamphund.

  Två personer har dödats av en kamphund i Tyskland. Enligt nyhetsbyrån AP hittades två personer döda i Hannover sent på tisdag kväll - en 52-årig kvinna och hennes 27-årige son.

 • Oroligheter vid högerpopulisternas partikongress i Hannover - Alternativ för Tyskland väljer ny ledning

  02.12.2017 Utrikes

  Polisen satte in vattenkanoner mot demonstranter.

  Flera personer skadades i nordtyska Hannover på lördagen, i sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter. Demonstranterna lyckades försena öppningen av högerpopulistiska Alternativ för Tysklands partikongress.

 • 50 000 evakueras från sina hem i Hannover

  06.05.2017 Utrikes

  Fem bomber från andra världskriget ska desarmeras.

  På söndagen kommer omkring 50 000 Hannoverbor att evakueras. Orsaken är fem bomber härstammande från andra världskriget som ska desarmeras. Det är den näst största operationen av sitt slag som utförs i Tyskland.

 • Obama i Tyskland: Frihandelsavtal och Brexit på agendan

  24.04.2016 Utrikes

  Ingen större entusiasm bland tyskarna.

  Det är hans femte och sannolikt också samtidigt hans sista besök som president i Tyskland. Idag och i morgon träffar Barack Obama Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Hannover. På programmet står bland annat diskussioner om ett möjligt brittiskt utträde ur EU samt om frihandelsavtalet TTIP.

 • Tysk inrikesminister: Allvarligt hot mot matchen

  18.11.2015 Utrikes

  Fotbollsmatch mellan Tyskland och Holland ställdes in.

  Det som var tänkt som en synlig signal mot terrorism och att man inte låter sig avskräckas av terrorister blev igår kväll något helt annat. I Hannover i Tyskland ställdes fotbollslandskampen mot Holland in på grund av terrorhot.

 • Minst sex döda efter tysk storm

  10.06.2014 Utrikes

  Stormen som plågat västra Tyskland har skördat minst sex offer. Stormen rör sig österut och väntas pågå i ytterligare flera dagar. I området kring Hannover och Bremen råder stormvarning i natt.