Hoppa till huvudinnehåll

Ultra Bra

 • Ultra Bra i Helsingforsarenan 15.12 2017: Fest i den rödgröna bubblan

  16.12.2017 Kultur och nöje

  Ultra Bra är tillbaka. Vilan gjorde dem gott.

  Ultra Bra är lite som samhällsdebatten just nu. Inget mittfält. Antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Antingen var man till 100% i H:fors-arenan igår kväll för att bevittna deras efterlängtade comeback i stor skala - eller så inte. Och jo, det blev just den rödgröna suvakki-sjung-med-torka-tåren-fest som hade förväntats, skriver Marcus Rosenlund.

 • Monica Eklund: Ultra Bra fick mig att älska det finska språket

  15.12.2017 Kultur och nöje

  Ultra Bra förändrade min inställning till språket.

  Då ett språk känns så oöverkomligt svårt att inlärandet bara smakar galla behövs det kanske något större, en vändpunkt, som lyfter över de språkliga komplexen. I Monica Eklunds fall erbjöd mötet med Ultra Bra en välkommen öppning till att förstå det finska språkets väsen.

 • Vilka är Ultra Bras tre bästa låtar? Rösta här!

  13.12.2017 Kultur och nöje

  Ultra Bra spelar i Helsingfors 15-17.12.2017.

  90-talsfenomenet Ultra Bra återuppstod 2017 efter en paus på sexton år och fortsätter nu sitt segertåg med tre konserter på Helsingforsarenan den 15-17 december. Men vilka är bandets absolut bästa låtar?

 • "Det gick direkt in i hjärtat" – Catta Oras om kärleken till Ultra Bra

  19.09.2017 Kultur och nöje

  Catta Oras har gillat Ultra Bra ända sedan 1990-talet.

  Efter sexton års paus meddelade Ultra Bra i början av 2017 att de gör comeback. En sommar senare med bejublade konserter både på Provinssi, Ruisrock och Ilosaari återkommer bandet med tre konserter i Helsingforsarenan i december. Catta Oras berättar varför bandet betyder så mycket för just henne.

 • Ruisrock så gott som slutsåld

  16.06.2017 Åboland

  Festivalbesökare kan endast få tag på enstaka biljetter.

  Alla endagsbiljetter till lördagen är slutsålda, likaså tvådagarsbiljetterna för fredag och lördag. De övriga biljettpaketen är redan reserverade, men man kan få tag på enstaka biljetter.

 • Ultra Bra återuppstår

  25.01.2017 Inrikes

  En festivalrunda planeras för sommaren.

  Musikgruppen Ultra Bra återuppstår. Musikbandet, som hörde till de mest betydelsefulla under 1990-talet, har meddelat att bandet i sommar kommer att göra en festivalrunda.

 • Det stora finska underhållningspaketet

  20.11.2015 X3M

  En lista på finskspråkig underhållning du inte ska missa.

  Engelskspråkiga filmer, tv-serier och musik har lärt oss att använda språket. Varför har vi inte gjort samma med finskan? Vi har fixat en lista åt dig med finskspråkig underhållning du inte ska missa.

 • Vuokko Hovatta: Det är en ära att representera Finland

  18.09.2015 Kultur och nöje

  Veckans gäst i På resande not är mest känd från Ultra Bra.

  Hon har varit en del av legendariska Ultra Bra. I höst spelar hon för första gången på svenska på och nu tolkar hon eurovisionsklassiker i På resande not.