Hoppa till huvudinnehåll

Normandie

 • Vattennivån i Seine närmare 6 meter - normalnivån är 1,5 meter

  29.01.2018 Utrikes

  Långvariga regn har fått Seine att svämma över.

  Nivån i floden Seine i Paris nådde natten mellan söndag och måndag sitt maximum, och experter bedömer att nivån kommer att hållas stabil i ett dygn för att sedan så småningom börja sjunka.

 • Fransman ärvde hus - hittade hundra kilo guld

  23.11.2016 Utrikes

  Den största vinnaren blir antagligen den franska staten.

  Mannen hittade guld värt ungefär 3,5 miljoner euro i olika kreativa gömställen i huset. Den största vinnaren kan ändå bli den franska staten.

 • Var inte rädd för Paris!

  09.10.2016 Kultur och nöje

  Katariina Lamberg skrev en mjuk guidebok om Paris.

  Efter terrorattackerna i fjol i Paris blev folk rädda för att resa till den vackra staden. Katariina Lamberg har bott femton år i Paris. Efter den svarta hösten fick hon trösta sin pappa med att hennes familj nog har det tryggt och lever som vanligt. Hennes engelska guidebok Sacré Coeur är sprungen ur hennes hjärta.

 • Frankrikes premiärminister: Terrorismen är allas sak

  29.07.2016 Utrikes

  Frankrike ska vara mer vaksamt vad gäller terorrism.

  Frankrikes premiärminister Manuel Valls säger att Frankrike ska ändra sitt agerande och vara mer vaksamt vad gäller misstänkta terrorister. Valls medger också att Frankrikes rättsystem misslyckades i samband med attacken mot kyrkan i Normandie.

 • Gärningsman i Frankrike övervakades av polisen

  27.07.2016 Utrikes

  Han är en 19 år gammal man från Normandie.

  En av de två gärningsmännen som attackerade en kyrka i norra Frankrike i tisdags har identifierats. Adel Kermiche är 19 år gammal från staden i Normandie där attacken ägde rum. Han försökte ta sig till Syrien två gånger i fjol.

 • Gisslandrama i fransk kyrka

  26.07.2016 Utrikes

  En präst och de två gärningsmännen dödades.

  Terrorgruppen IS säger sig ligga bakom attacken mot en kyrka i Normandie. En präst och de två gärningsmännen dödades och en person är allvarligt skadad.

 • Saga och chanson – Edith Piaf 100 år

  17.12.2015 Kultur och nöje

  Myt och verklighet smälter samman i berättelse om Piafs liv.

  Enligt legenden föddes Edith Piaf på en gendarmkappa på en trottoar i Paris – fast riktigt så gick det inte till i verkligheten. Gränsen mellan saga och sanning har alltid varit otydlig då det gäller den legendariska sångerskan, som gärna omgav sig med ett mytiskt skimmer.