Hoppa till huvudinnehåll

The Pirate Bay

 • Peter Sunde bakom The Pirate Bay slipper hot om vite på 1 miljon euro - finska operatörer fortsätter blockera piratsajten

  13.06.2018 Inrikes

  Fortsatt blockering beror delvis på alkoholdrycken rom.

  En mycket långdragen rättsprocess ledde till dom i Helsingfors tingsrätt på måndagen. En av grundarna till pirattjänsten The Pirate Bay undgick alla skadeståndskrav. Upphovsrättsinnehavarna säger att de ändå har uppnått sin främsta avsikt.

 • Peter Sunde Kolmisoppi: Oj, jag startade visst en sekt

  08.08.2016 Vega

  "Jag blev oskyldigt dömd", säger Peter Sunde Kolmisoppi.

  I pressen har han kallats Robin Hood och i fängelset fick han heta Jesus. Han tycker själv att han satt oskyldigt dömd för sin aktivitet i Pirate Bay. Med hög intelligens och hjärtat till vänster på den politiska skalan tycker han att samhället tillhör alla och därmed också internet och det innehåll som kan spridas på nätet.

 • Filmbolag vill blockera piratsajter i Sverige

  21.04.2015 Utrikes

  Telia Sonera kan behöva gå upp i rätten mot filmbolagen.

  Telia Sonera hjälper piratsajter att dela olagligt uppladdad film, tycker amerikanska filmbolag. Av den orsaken kommer bolagen att kräva att vissa sådana här sajter blockeras i Sverige, avslöjar IDG.se.

 • Pirate Bay-grundare greps i Thailand

  04.11.2014 Utrikes

  En av grundarna av fildelningssajten The Pirate Bay, Fredrik Neij, har gripits efter fyra år på flykt. Neij greps i nordöstra Thailand när han försökte ta sig över gränsen från Laos.

 • Pirate Bay-grundare dömd till fängelse

  31.10.2014 Utrikes

  Grundaren till fildelningssajten Pirate Bay, Gottfrid Svartholm Warg, har i en dansk domstol dömts till tre och ett halvt års fängelse för dataintrång.

 • Pirate Bay-grundare greps av svensk polis

  01.06.2014 Utrikes

  En av fildelningssajten Pirate Bays grundare, Peter Sunde, har gripits av polisen i Sverige. Sunde har varit internationellt efterlyst för upphovsbrott sedan 2012.