Hoppa till huvudinnehåll

The Beatles (tv-serie)

 • Arg rival lämnade Karlsson i karusellen

  23.12.2015 Kultur och nöje

  Cay Karlsson var tonårsidol

  Världens bästa Karlsson. Så brukade vi kalla Cay Karlsson så länge han ännu gick i korridorerna på Yle i Böle. På julaftonen fyller den här sympatiska mannen 70 år.

 • Beatles, Donovan och Simon & Garfunkel på österbottniska

  15.10.2015 Kultur och nöje

  Hur skulle 60-talsartister låta på österbottniska?

  Hur skulle 60-talets stora artister låta om de var österbottningar? Skulle The Beatles ha kunnat bli lika stora om de hette The Bärtells? Alfred Backa framför tre 60-talspastischer.

 • Cilla Black 1943 - 2015

  03.09.2015 Kultur och nöje

  Britternas nationalskatt Cilla Black dog vid 72 års ålder

  "En brittisk nationalskatt". Det kallades hon efter sin död den 2.8.2015 av kolleger i underhållningsbranschen. Vad gjorde flickan som inledde sin karriär som garderobflicka på den legendariska Cavern Club i Liverpool så populär och älskad av det brittiska folket?

 • Ledin var en tonårsrebell

  14.07.2015 Kultur och nöje

  Tomas Ledin har kämpat för sitt artisteri.

  Han har varit låtskrivare, sångare, arrangör, producent, bakgrundssångare och han har till och med varit delägare i ett skivbolag. Idag är han en av de mest uppskattade svenska artisterna.

 • Ringo Starr – skådespelare och komiker

  07.07.2015 Kultur och nöje

  För många är Ringo bara Beatles trummis.

  Att Ringo Starr var trummis i the Beatles vet de flesta. Att han fortsatte med musiken som soloartist efter att the Beatles splittrades, vet många säkert också. Däremot är det inte allmänt känt, att han inledde en lång skådespelarkarriär redan i slutet av 60-talet.

 • Skivkonvolut - en utdöende konstform?

  11.06.2015 Kultur och nöje

  Musiken blir digital - hur går det med skivfodralen?

  Hur går det med skivfodralen då musiken allt mer distribueras digitalt? Vad är deras funktion och hur ser man skillnaden på ett bra och ett dåligt fodral?