Hoppa till huvudinnehåll

Maria Pietilä Holmner

 • Ont om tid för Pietilä Holmner att nå OS: ”Ett jättesvårt läge”

  18.12.2017 Sport

  Krävs mycket tid för att få bukt med ryggproblemen.

  Hon vill så gärna göra ett fjärde OS och tog därför timeout från skidåkningen för att få ordning på den krånglande ryggen. Nu börjar det bli ont om tid om Maria Pietilä Holmner ska hinna säkra OS-platsen.

 • Pietilä-Holmner missar slalompremiären i Levi

  05.11.2017 Sport

  "Det stora målet är OS så det är ingen stress".

  Maria Pietilä-Holmner kommer inte till start då säsongens första världscuptävling i slalom avgörs nästa helg. Pietilä-Holmner lider av en ryggskada.

 • Frankrike snabbast med minimala marginaler – Sverige öppnade medaljkontot

  14.02.2017 Sport

  Frankrike vann guld i en ytterst jämn tävling.

  Frankrike vann den ytterst jämna lagtävlingen i alpina VM. Sverige tog mästerskapens första medalj då den svenska kvartetten tog brons.

 • Alpina VM på tisdag: Österrike jagar hattrick i lagtävlingen

  13.02.2017 Sport

  Sverige har lidit av skador men kan skrälla.

  Österrike har dominerat lagtävlingen de senaste åren och räknas igen till förhandsfavoriterna. Schweizarna har bjudit hemmapubliken på medaljskrammel och en sjunde pallplacering är fullt möjlig på tisdag.

 • Maria PH till sjukhus efter krasch - VM i fara?

  27.12.2016 Sport

  Amerikansk seger i världscupen i storslalom.

  Amerikanskan Mikaela Shiffrin drygade ut sin sin ledning i det alpina världscupsammandraget genom att vinna storslalomtävlingen i österrikiska Semmering. Men den stora snackisen var Maria Pietilä Holmners våldsamma vurpa.

 • Svenskt jubel - hemmaseger i sekundstrid

  13.12.2014 Sport

  Maria Pietilä-Holmner fixade en hemmafest i Åre. Svenskan vann världscuptävlingen i slalom med sex hundradelars marginal.

 • Svenskorna bäddar för segerfest i Åre

  13.12.2014 Sport

  Det är upplagt för hemmaseger i världscuptävlingen i slalom i Åre. Efter det första åket leder Maria Pietilä-Holmner.

 • Maze snuvade Sverige på segern

  15.11.2014 Sport

  Frida Hansdotter hade en blågul seger på gaffeln, men Tina Maze ville annat. Det blev Sloveniens fana som vajade högst efter damernas världscuptävling i slalom i Levi.

 • Maria PH favorit bland tuffa svenskor

  04.02.2014 Sport

  ”Vi har så många bra åkare i vårt lag att det höjer på varje åkares nivå. Går det bra på träning så vet man att man klarar sig i tävling också”, säger Maria Pietilä Holmner. Pietilä Holmner hör till favoriterna i både slalom och storslalom i OS i Sotji. Hon går in till OS med en andra plats i storslalomcupen och en sjätte plats i slalomcupen. Mera med Maria Pietilä Holmner i Sportmagasinet tisdag 4.2 kl. 21:00 Yle Fem och onsdag 5.2 kl. 17.25 i Yle Fem samt torsdag 6.2 kl. 13.15 i TV2.

 • Sotjisnack och landskapsstafett

  30.01.2014 Sport

  Alpinskidåkaren Maria Pietilä Holmner - svenskt medaljhopp med finländska rötter. Sotji - första stortävlingen enligt toppidottens nya principer. Mellersta Österbottens 63:e landskapsstafett i Pedersöre. - i Sportmagasinet tisdag 4.2 kl. 21.00 i Yle Fem.

 • Poutiainens kräftgång fortsätter

  05.01.2014 Sport

  Tanja Poutiainen har en bra bit till OS-formen. Poutiainen var inte bättre än 23:a världscupstävlingen i slalom i Bormio och hon förlorade med 2,23 sekunder mot den segrande amerikanskan Mikaela Shiffrin.