Hoppa till huvudinnehåll

fiender

 • Norrena & Frantz: Har du en fiende?

  05.05.2019 Kultur och nöje

  Vem är din Voldemort? Berätta!

  I böcker och filmer kryllar det av hjältar och fiender. Men hur är det i verkliga livet? Har du någon i din omgivning som du kunde kalla din fiende? Relationspodden vill veta!

 • Efter Nio söker: Personer som funnit varandra

  13.08.2017 Yle Fem

  Tipsa om par eller vänner till Efter Nio, senast 17.8.

  Hur träffades du och din partner eller goda vän? Hittade ni varandra på ett speciellt och osannolikt sätt? Eller känner du till en kärleks- eller vänskapsrelation som är utöver det vanliga? Tipsa oss!

 • Debatt: Finns det hopp för Gaza?

  22.08.2014 Titta och lyssna

  Efter en dryg veckas eldupphör fortsätter striderna mellan den israeliska armén och Hamas med oförminskad styrka. Vilka är förutsättningarna för att lösa konflikten i Gaza?

 • Politik förstör vänskap på Krim

  06.03.2014 Samhälle

  Aliye Kefileva och Natalya Kuntsova är två unga kvinnor som bor i Krims huvudstad Simferopol. Aliye hör till den tatariska befolkningen på halvön medan Natalya ser sig själv som pro-rysk.

 • Steadfast Jazz pågår

  07.11.2013 Inrikes

  Natos stora militärövning Steadfast Jazz pågår för sjätte dagen och närmar sig sitt slut. Kring 6 000 soldater deltar övningen som kallas Steadfast Jazz. Det rör sig om Natos största militärövning sedan 2006.

 • Nato inleder militärövning i Östersjöområdet

  02.11.2013 Inrikes

  Försvarsalliansen Nato inleder i dag en omfattande militärövning i Östersjöområdet. Ett tjugotal länder, inklusive Finland och Sverige, deltar i övningen, där meningen är att testa alliansens snabba insatsstyrkor.

 • Viborg under fortsättningskriget

  24.06.2009 Arkivet

  Återerövradendet av Viborg under anfallsskedet.

  Viborg hörde till de städer som efter Moskvafreden 1940 blev på sovjetisk mark. Under fortsättningskrigets första anfallskede återerövrade man Viborg.