Hoppa till huvudinnehåll

Sturm und Drang

 • André Linman om tiden med Sturm und Drang, depressionen och viljan att bli sedd av sin pappa

  25.12.2018 X3M

  "Hela vårt koncept byggde på att vi var unga."

  André Linman var bara 13 år när Sturm und Drang slog igenom. Nu återpubliceras dokumentären som visar de intensiva ungdomsåren med bandet.

 • André Linman turnerar med Vasa stadsorkester i september – "jag var nog förvånad när de ringde"

  26.05.2018 Österbotten

  Spelar under tre dagar i Vasa, Jakobstad och Kristinestad.

  I september 2018 ger Vasa stadsorkester tre konserter tillsammans med rockmusikern André Linman. Repertoaren kommer att bestå av rock- och popmusik.

 • André Linman: ”När Sturm und Drang lades ner visste jag inte vem jag var längre”

  07.01.2018 Kultur och nöje

  André Linmans ungdom präglades av turnéliv och fester.

  Han blev rockstjärna som 14-åring och hade i tjugoårsåldern gjort mer än många artister hinner med under en hel karriär. Men efter tre guld- och platina-album, turnéliv och sorglöst festande lades bandet Sturm und Drang på is. André Linman fick börja om från noll. Nu är han premiärartist i serien Ensam på Scenen.

 • I dokumentären Like a rockstar växer André Linman upp mitt i strålkastarljuset

  14.11.2017 X3M

  Kolla in hur allt började i dokumentären Like a rockstar.

  André Linman började sin artistkarriär som sångare i bandet Sturm und Drang. Nu sjunger han allt från kärleksballader till finsk pop i tävlingen Tähdet tähdet.

 • André Linman: Rockstjärna redan som femtonåring

  03.07.2017 Österbotten

  André Linman var ledsångare i rockbandet Sturm und Drang.

  När André Linman var femton år var han ledsångare i bandet Sturm und Drang som slog igenom nästan över en natt. I hans sommarprat får vi höra om hur det är att vara tonåring och internationell rockstjärna som spelar för 40 000 människor i en arena.

 • Sturm und Drang – femtonåringar lever rockliv

  03.12.2014 Arkivet

  Hur är det att bli rockstjärna som tonåring?

  Hur är det att bli rockstjärna som tonåring? De unga killarna i metallbandet Sturm und Drang från Vasa slog igenom, fick guld- och platinaskivor och turnerade runt om i världen. Men rocklivet innebär hårt festande och skolarbetet blir lidande.

 • Se Sturm und Drangs vilda resa

  20.11.2014 X3M

  I kväll (20.11) kulminerar sig flera års arbete när dokumentären Like a rockstar som handlar om Sturm und Drang har premiär på Yle Fem. Tage Rönnqvist har följt med bandet med sin kamera i många år och nu (efter lite kalabalik) är filmen äntligen färdig. Läs också: André Linman: Jag ångrar ingenting

 • Från rockstjärnor till kockstjärnor

  19.11.2014 Titta och lyssna

  André Linman och Jesper Welroos i Sturm und Drang besökte Efter Nio för att tillreda en utsökt risotto. Gruppen är för tillfället aktuell med dokumentären Like A Rockstar, med premiär 20.11.

 • André Linman: Jag ångrar ingenting

  18.11.2014 Österbotten

  Under sju år följde ett kamerateam Sturm und Drang. Nu har dokumentären Like a Rockstar premiär på Yle fem. Medlemmarna i bandet var tonåringar då de slog igenom. - Vi hade inte lösa tyglar. Men det var svårt för våra föräldrar att hålla kolla på allt vi gjorde, säger sångaren André Linman.

 • Sturm und Drang - hela resan

  17.11.2014 Yle Fem

  Vad händer med unga tonårspojkar då man blir berömd snabbt?

  Tragikomisk berättelse om metallbandet Sturm und Drang från Vasa. Vad händer med unga tonårspojkar då man blir berömd snabbt utan att vara mogen för det? Vad händer när både närmiljön och skivbolaget blundar och trycker på gasen i jakten på ära och berömmelse? Så här såg det ut 2014.

 • Fotboll med bröderna Linman

  07.04.2014 X3M

  Den här gången är det bröderna Linman som ställer upp i vår serie Syskonkärlek. Vem gör mest mål i FIFA? Fotbollsnörden eller spelnörden?

 • Rockkillar toppar Skivrådet

  14.06.2013 Kultur och nöje

  I säsongens sista Skivrådet finns det ett par cover-låtar. Vissa lyckas bättre än andra. Sturm und Drang får med sig de uppåtvisande tummarna medan John Fogerty får bakläxa.