Hoppa till huvudinnehåll

Mauri Pekkarinen

 • Mauri Pekkarinen ställer upp i EU-valet

  10.10.2018 Inrikes

  Pekkarinen har suttit i riksdagen i 40 år.

  Centerns veteranpolitiker Mauri Pekkarinen ställer upp i EU-valet om Centern för fram honom som kandidat. Pekkarinen meddelade om sina avsikter vid en presskonferens i riksdagen.

 • Centerveteranen Mauri Pekkarinen ställer inte upp i riksdagsvalet

  07.09.2018 Inrikes

  Anger ingen speciell orsak.

  Centerns Mauri Pekkarinen meddelar att han inte ställer upp i nästa riksdagsval. Däremot kan det bli aktuellt att delta i euro- eller landskapsvalet.

 • Oenig arbetsgrupp vågade inte tumma på stöden till företagen: ”En sorglig flopp” - "Modet svek"

  05.04.2018 Inrikes

  Rapporten överlämnades till näringsminister Mika Lintilä (C)

  Den parlamentariska arbetsgrupp som hade i uppdrag att se över de befintliga företagsstöden har överlämnat sin slutrapport till näringsminister Mika Lintilä (C) i dag. Arbetsgruppen lyckades inte enas om ett förslag på vilka stöd som kunde slopas eller användas för andra ändamål än i dag.

 • Reformen av företagsstödet faller – ”Väldigt nära att nå samförstånd”

  04.04.2018 Inrikes

  Hade inneburit 60 miljoner i inbesparingar för staten.

  Den parlamentariska arbetsgrupp som sett över företagsstöden väntades i dag godkänna en gemensam lista på förändringar. I stället föll förslaget helt och hållet.

 • Pekkarinen: För tidigt att säga om ett lobbyistregister behövs

  15.09.2017 Inrikes

  Utredning om besökarlistorna inleds omedelbart.

  Riksdagens kanslikommission beslöt på torsdagen att riksdagens nuvarande praxis gällande besökarlistornas offentlighet är bra. Men med utredning om ett lobbyistregister vill man ändå bygga upp klara spelregler för den del av lobbandet som sker i riksdagen.

 • HS: Pekkarinen lovar utreda riksdagens besökarlistor

  14.09.2017 Inrikes

  Mauri Pekkarinen lovar utreda behovet för lobbyistregister.

  Tidningen Helsingin Sanomat skriver att riksdagens vice talman Mauri Pekkarinen (C) lovar utreda behovet för ett lobbyistregister.

 • Vicetalman Mauri Pekkarinen sjukskriven

  18.04.2017 Inrikes

  Han är sjukskriven i en vecka.

  Riksdagens första vicetalman Mauri Pekkarinen (C) har blivit sjukledig efter en operation. Pekkarinen har opererats för en elakartad tumör i prostatan.

 • SDP i krismöte om Lindtmans talarlistor

  28.10.2016 Inrikes

  Listorna åkte rakt i skräpkorgen, säger talmannen.

  Socialdemokraternas riksdagsgrupp är samlad till krismöte kring de talarlistor som riksdagsgruppens ordförande Antti Lindtman levererat till talmännen inför frågetimmarna. Lindtman och partiorföranden Antti Rinne har kallat till presskonferens klockan 15.

 • Oenighet inom Centern när ny minister skulle utnämnas

  27.10.2016 Inrikes

  Veteranen Pekkarinen var överraskande ministerkandidat.

  Det rådde oenighet inom Centern när partiet i morse skulle utse en efterträdare till Olli Rehn på näringsministerposten. Centerveteranen Mauri Pekkarinen ställde överraskande upp i valet. Läs också: Mika Lintilä blir ny näringsminister

 • Veckan då världen höll andan

  01.05.2016 Samhälle

  Kuppen i Moskva 1991 tog Finland på sängen.

  Kuppen i Moskva 1991 tog Finland på sängen. Utrikesministeriets hemligstämplade dokument avslöjar hur Finlands ledning var splittrad och rädd för en massiv flyktingström över östgränsen. Spotlight har tagit del av de nu offentliggjorda dokumenten.

 • EVA: Staten är en lat jätte som ägare

  30.03.2016 Ekonomi

  Utförsäljning av bolagen skulle ge staten 20 miljarder euro.

  Det är inte ändamålsenligt för varken bolagen eller skattebetalarna att staten har ett så omfattande ägande i olika bolag. Det visar en färsk analys av Näringsdelegationen EVA. Enligt den borde staten sälja ut ägande för 20 miljarder euro.

 • MTV: Centerns Laaninen lämnar partisekreterarposten

  02.03.2016 Inrikes

  Laaninen varken bekräftar eller förnekar uppgifterna.

  Centerns partisekreterare Timo Laaninen på väg att lämna sin post, rapporterar MTV. Laaninen varken bekräftar eller förnekar uppgifterna, men säger att han gärna fortsätter på posten.

 • Pekkarinen: Bulvan kan innebära slutet för Fennovoimaprojektet

  01.07.2015 Inrikes

  Ödesdigra följder om kroatiskt bolag inte uppfyller kraven.

  Om det kroatiska bolaget Migrit Solarna Energijas visar sig vara en bulvan kan det innebära slutet för Fennovoimas kärnkraftsprojekt. Det säger riksdagsledamot Mauri Pekkarinen (C) som fungerade som ordförande för riksdagens ekonomiutskott då det senaste principbeslutet godkändes.

 • Centern föreslår Pekkarinen som vice talman

  29.05.2015 Inrikes

  Riksdagens talman och vice talmän väljs på eftermiddagen.

  Riksdagen väljer talmän i dag på eftermiddagen. Sannfinländaren Maria Lohela ser ut at bli talman medan Centerns Mauri Pekkarinen och Samlingspartiets Paula Risikko blir vice talmän.

 • Regeringen 2007

  12.06.2007 Arkivet

  Borgerlig regering med gamla bekanta namn

  Regeringen som bildades 2007 var helt borgerlig och presenterade några intressanta namn, bland dem veteranerna Paavo Väyrynen (cent.) som blev utrikeshandelsminister och Ilkka Kanerva (saml.) som blev utrikesminister.