Hoppa till huvudinnehåll

Satu Mäkelä-Nummela

 • Förbundspennan: Skytte, en sport för alla

  13.06.2019 Sport

  Inom skytte har man jobbat aktivt för jämställdhet.

  Skytte hör till en av de unika idrottsgrenar, där damer och herrar står på helt samma startlinje, även oavsett ålder. Både nationellt och internationellt har man inom grenen jobbat aktivt de senaste åren för att öka jämlikheten.

 • Satu Mäkelä-Nummela satte världsrekord men blev utan OS-biljett i trap: ”Blev tango istället för jenka, sköt inte alls som jag brukar”

  19.03.2019 Sport

  Misslyckades i finalen efter jätteinsats i normaltävlingen.

  Trapskytten Satu Mäkelä-Nummela stod för en jätteinsats i normaltävlingen i mexikanska Acapulco natten till tisdag finsk tid, då hon endast missade två av 125 skott och samtidigt satte nytt världsrekord. I finalen blev hon dessvärre femma, då de två främsta belönades med plats i OS 2020.

 • Över 1,3 miljoner euro delas ut som stipendier åt utövare av sommargrenar – totalt 163 idrottare delar på det statliga bidraget

  12.02.2019 Sport

  Oliver Helander och David Söderberg får 10 000 euro var.

  Undervisnings- och kulturministeriet publicerade på tisdagen listan över de 163 idrottare inom sommargrenar som är mottagare av ett statligt, skattefritt idrottsstipendium. Idrottarna delar på totalt 1,3 miljoner euro – 17 idrottare får 20 000, 40 idrottare 10 000 och 106 idrottare 6 000 euro.

 • Vilket OS-hopp! Dubbla världsrekord av Finland i nya olympiska grenen

  08.03.2018 Sport

  Inte kan man väl klaga, säger Satu Mäkelä-Nummela.

  Satu Mäkelä-Nummela och Vesa Törnroos har skjutit nytt världsrekord i mixedlagtävlingen i trapskytte, som introduceras till OS-programmet i Tokyo 2020. Inte kan man väl klaga, säger Mäkelä-Nummela.

 • Ahlnäs: Två längdåkare räddade ansiktet för en hel idrottsnation i OS

  25.02.2018 Sport

  Två skidstjärnor brinner starkt på den blåvita OS-himlen.

  OS är över, elden har slocknat. Två skidstjärnor brinner starkt på den blåvita himlen. Iivo Niskanen och Krista Pärmäkoski såg till att det inte blev ett finländskt magplask i Sydkorea.

 • "Duvorna dök som ankor" – Mäkelä-Nummela sköt hem EM-medalj

  25.07.2017 Sport

  Den tidigare OS-ettan fixade en bronspeng i EM i trapskytte.

  Tidigare OS-vinnaren Satu Mäkelä-Nummela var bäst av alla i grundtävlingen i EM i trap. Men i finalen tappade hon mark. Till slut fixade hon ändå en bronspeng.

 • Skateboard och tremannabasket – fjorton nya grenar på OS-programmet

  09.06.2017 Sport

  Följande sommar-OS bjuder på många nya grenar.

  Mixad stafett i simning och löpning, mixedlag i skytte, tremannabasket, BMX-cykel och skateboard. Det är några av totalt 14 nya grenar på OS-programmet från och med sommar-OS i Tokyo 2020, enligt ett beslut från IOK:s exekutiva kommitté.

 • Mäkelä-Nummela misslyckades i sista kvalrundan – missade avancemang

  07.08.2016 Sport

  Den sista rundan börjar klockan 18.15.

  Satu Mäkelä-Nummela lyckades inte ta sig vidare från kvalet i trapskytte i OS. I den sista rundan missade hon fem lerduvor och där försvann semifinalchansen.

 • Söndagens program i Rio

  07.08.2016 Sport

  Se hela dagens program här.

  Den andra tävlingsdagen i Rio de Janeiro bjuder på blåvita medaljförhoppningar i damernas linjelopp. Och kan Satu Mäkelä-Nummela upprepa bragden från OS i Peking?

 • OS-klockan dag 2: Här är godbitarna!

  07.08.2016 Sport

  En stor del av godbitarna på söndag avgörs tidigt.

  Om allt går väl kan Finland ta sin första OS-medalj i Rio på söndag. Benedek Olah visar upp fler hårt skruvade slag för alla vänner av bordtennis och det andra finalpasset i simning förväntas bjuda på fina stunder för Sverige.

 • Rösta: Hur många medaljer tar Finland i Rio?

  06.08.2016 Sport

  Yle Sportens förståsigpåare: Det blir tre. Eller två.

  Enligt Yle Sportens förståsigpåare blir det sannolikt tre medaljer för Finland i sommar-OS i Rio tack vare ett par givna huvudhopp. Hur många tror du det blir?

 • Skytten Mäkelä-Nummela siktar på topp-6 i Rio

  05.08.2016 Sport

  "Nervositeten i OS gör resultatnivån lägre".

  Skytten Satu Mäkelä-Nummela är Finlands senaste olympiska guldmedaljör i sommar-OS. Guldskytten från Peking-OS tror att nivån i hennes tävling kommer att vara lägre i Rio jämfört med London.

 • Här är Finlands tio största medaljhopp i Rio

  05.08.2016 Sport

  Petra Olli och en rutinerad spjutduo som blåvit spets.

  Petra Olli och en rutinerad spjutduo som spets, med doldisarna Mira Potkonen och Tapio Nirkko som outsiders. Finland har ett antal potentiella medaljörer i OS i Rio de Janeiro – här de tio största.

 • Herberts: OS en byggsats med delar som inte hör ihop men ändå limmats fast

  01.08.2016 Sport

  Några dagar innan OS-starten känns Rio inte riktigt redo.

  Några dagar innan OS-starten känns Rio inte riktigt redo. Det gäller för arrangörerna att blunda och hoppas på det bästa. Inte helt olikt läget för Finlands trupp, skriver Christoffer Herberts på plats i Brasilien.

 • Skytte

  29.07.2016 Sportens sändningar

  Se programmet för skytte i OS.

  Skytte för herrar funnits med i nästan samtliga olympiska sommarspel, undantag 1904 och 1928. För damer har skytte funnits på programmet sedan 1980. I Rio tävlar man i skytte mellan 6 och 14 augusti.

 • Drömmen lever – 15 idrottare klara för Rio

  12.01.2016 Sport

  Här är Sportmagasinets lägeskoll just nu.

  Femton idrottare har redan fått besked - de ingår i Finlands OS-trupp. För alla andra gäller det att jaga OS-gränsen, eller fixa nationsplatsen, eller klara OS-rankingen och bevisa att de har potential att klara sig bland den 16 bästa i Rio de Janeiro.

 • OS hägrar för Mäkelä-Nummela

  02.05.2015 Sport

  Mäkelä-Nummela vann världscupdeltävling i trap på Cypern.

  Satu Mäkelä-Nummela kan börja packa väskorna till OS i Rio. Hon vann världscupdeltävlignen i trap på Cypern och säkrade därmed en nationsplats till Rio.

 • Finländarna utanför final

  12.09.2014 Sport

  Varken Satu Mäkelä-Nummela och Mopsi Veronmaa lyckades ta sig till final i trap vid VM-tävlingarna i Spanien. Veronmaa kämpade ändå länge om avancemang.

 • Mäkelä-Nummela sköt nytt rekord

  19.08.2014 Sport

  Satu Mäkelä-Nummela missade inte en enda lerduva i GP-tävlingen i Azerbajdzjan och noterades för ett nytt finländskt rekord i trapskytte .

 • Mäkelä-Nummela utslagen i EM

  19.06.2014 Sport

  Satu Mäkelä-Nummela lyckades inte ta sig till trapfinal i EM i Ungern. Mäkelä-Nummela fick 69 poäng och slutade elva.