Hoppa till huvudinnehåll

soja

 • Stor enighet om att inhemska proteingrödor kunde och borde ersätta soja i foder

  03.09.2019 Klimat

  Minister Leppäs förslag har fallit i god jord.

  Sällan har ett förslag från en jord- och skogsbruksminister blivit så enhälligt väl emottaget som Jari Leppäs (Centern) förslag om att Finland skulle sluta importera fodersoja.

 • Vad är värre - avokadon eller kossan?

  17.01.2017 Hälsa

  Debatterna om växt- eller animalisk kost går lätt överstyr.

  Jag hann bara berätta att jag påbörjat min månad (egentligen tre veckor) som vegan och att jag ätit avokado istället för ost på brödet så fick jag det första mejlet. Mejlet sändes i all välmening. I mejlet ombads jag granska veganismen från så många olika vinklar som möjligt.

 • Stor skillnad på vege och vege - så här skiljer sig råvarorna från varandra

  27.10.2016 Strömsö

  "En titt på nya vegetariska produkter."

  Ny vegetarisk färdigmat lanseras varje månad och i diskarna finns produkter med underliga namn som Härkis och Nyhtis och Oumph! Hur bra känner du till dem och har du någon aning vad du kan laga av dem? Här får du några tips.

 • Arbetstvisten på sojafabrik nära lösning

  01.04.2014 Åboland

  Arbetstvisten på sojafabriken i Nystad ser ut att få en lösning. Representanter för arbetsgivaren Finnprotein och de anställda är nära en lösning som gäller de anställdas lönekrav.

 • Malins goda kyckling

  10.08.2013 Strömsö

  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. I lördags bjöd Malin Båtmästar oss på USA-inspirerad mat.Här får ni receptet!

 • Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  09.08.2013 Strömsö

  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Malin Båtmästar.

 • Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  19.07.2013 Strömsö

  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av amatörkocken Christoffer Thomasfolk.

 • Genmodifierat foder blir vanligare

  17.07.2013 Åboland

  Suomen Rehus Åbofabrik och Raision Rehutehdas i Reso har börjat använda genmodifierad soja. Orsaken är att prisskillnaden mellan GM-soja (genmodifierad) och GM-fri soja ökar.

 • Andreas Sandéns himmelska biffar

  13.07.2013 Strömsö

  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Andreas Sandén bjöd oss på oerhört goda lammfärsbiffar. Här får ni receptet!

 • Demonstration mot genmodifierad mat

  25.05.2013 Österbotten

  Människor i tiotals länder ha demonstrerat mot det multinationella jordbruksföretaget Monsanto. Också i Vasa marscherades det. Demonstranterna ville uppmärksamma risker med genmodifierad mat och med bekämpningsmedel.

 • Mjölkfria Raisioprodukter i norsk ägo

  05.03.2013 Åboland

  Norska livsmedelsföretaget Kavli Group köper Raisios produktion av mjölkfria produkter.