Hoppa till huvudinnehåll

Pussy Riot

 • 15 böcker att se fram emot i höst

  19.08.2019 Kultur och nöje

  Kulturredaktionen tipsar om intressanta böcker.

  Serieromaner och historiska äventyr, en handbok för anarkister och konflikterna i Svenska Akademien - bokhösten bjuder på många spännande böcker. Kulturredaktionen plockar fram ett antal favoriter ur den icke-inhemska bokfloden.

 • Läkare i Berlin: Anti-Kreml-aktivisten och Pussy Riot-aktivisten uppvisade förgiftningssymptom

  18.09.2018 Utrikes

  "Vi hittar ingen annan förklaring"

  Den ryska Pussy Riot-aktivisten Pjotr Verzilov blev troligen förgiftad, bedömer läkare i Berlin. Enligt läkaren har man hittills inte hittat någon annan förklaring på mannens tillstånd.

 • Pussy Riot aktivist som kan ha förgiftats flögs till Berlin - "De försökte mörda eller skrämma honom"

  16.09.2018 Utrikes

  Svårt sjuke Pjotr Verzilov stormade planen under VM-finalen.

  Den ryske Pussy Riot aktivisten Pjotr Verzilov som misstänks ha blivit förgiftad tidigare i veckan har flugits från Moskva till Berlin för medicinsk vård.

 • Censurerade och förbjudna låtar skapar fortfarande debatt

  21.11.2016 Kultur och nöje

  Norska Moddi lyfter fram censurerade och förbjudna sånger.

  ”Moddi censurerad av Ryssland” och ”Ryssland varnar orkester för spelning med Moddi” - den norska singersongwritern Moddis projekt med censurerade och förbjudna sånger från olika delar av världen väcker debatt, inte minst i Ryssland.

 • Alva Strang: Kampsånger är pop

  17.11.2016 Kultur och nöje

  Musiken kan uppmuntra unga till politiskt engagemang.

  Kampsånger, vilken effekt har de på människor? Hur ser kampsånger ut i populärkulturen idag, och vad behövs för att engagera dagens ungdom i politiska frågor, frågar sig Alva Strang.

 • Punk vs Putin som Stockholmsteater

  10.02.2016 Kultur och nöje

  Masha Gessens Pussy Riot-bok blir teater i Stockholm.

  Den feministiska aktivistperformancegruppen Pussy Riots aktion mot Putin och den ortodoxa kyrkan, blir teater för unga vuxna i Stockholm.

 • House of Cards är tillbaka

  02.03.2015 X3M
 • Pussy Riot stämmer ryska staten

  29.07.2014 Utrikes

  Två medlemmar av den ryska feministgruppen Pussy Riot stämmer den ryska staten på 250 000 euro för en orättvis rättegång och tortyr.

 • Pussy Riot åter angripna i Sotji

  19.02.2014 Utrikes

  Kosacker som anställts som hjälp för den ryska polisen har attackerat punkgruppen Pussy Riot i Sotji. Pussy Riot skulle hålla ett framträdande på gatan i OS-staden men hindrades av kosackerna och civil polis.

 • Pussy Riot-medlemmarna släpptes

  18.02.2014 Utrikes

  De två före detta medlemmarna i den ryska punkgruppen Pussy Riot uppges ha släppts efter att ha varit gripna i OS-staden Sotji.

 • Pussy Riot-medlemmar greps i Sotji

  18.02.2014 Utrikes

  Två före detta medlemmar i den ryska punkgruppen Pussy Riot har gripits i OS-staden Sotji. - Formellt har de gripits för att förhöras som vittnen till en stöld på hotellet där de bor, säger Yle Nyheters Kerstin Kronvall, på plats utanför polisstationen i Alder.

 • Stopp för Pussy Riot-film i Moskva

  29.12.2013 Utrikes

  En dokumentärfilm om aktivistgruppen Pussy Riot har stoppats i Ryssland. Filmen skulle ha visats i Gogolcentret i Moskva under eftermiddagen i dag, men det ryska kulturdepartementet förbjöd visningen.

 • Fängslad Pussy Riot-aktivist flyttas till sjukhus

  17.12.2013 Utrikes

  Den fängslade Pussy Riot-aktivisten Nadezjda Tolokonnikova avtjänar återstoden av sitt fängelsestraff på sjukhus. Tolokonnikova har under sin tid i fängelse hungerstrejkat två gånger. Hennes tvååriga fängelsestraff löper ut i mars.

 • Saknad Pussy Riot-medlem finns i Sibirien

  14.11.2013 Utrikes

  Den fängslade Pussy Riot-medlemmen Nadezjda Tolokonnikova finns på ett fängelsesjukhus i västra Sibirien, uppger maken Pjotr Verzilov för det brittiska rundradiobolaget BBC. Tolokonnikova hann vara isolerad från omvärlden i mer än tre veckor medan hon flyttades till ett annat fängelse.

 • Pussy Riot-medlem isolerad från omvärlden

  02.11.2013 Utrikes

  Den fängslade Pussy Riot-medlemmen Nadezjda Tolokonnikovas man Pjotr Verzilov är oroad över att han inte fått vara i kontakt med henne på över 10 dagar, rapporterar den amerikanska webbplatsen Buzzfeed.