Hoppa till huvudinnehåll

Ville Lång

 • Ville Lång tackar för sig i videomeddelande: "Här är min sista intervju som badmintonproffs"

  31.01.2017 Sport

  En lång badmintonkarriär tog slut i dag.

  Ville Lång dominerade länge i badmintonsammanhang i Finland men har bestämt sig för att lägga av. – Det har varit en grym resa, säger Lång i ett videomeddelande på YouTube.

 • Nanna Vainio vidare i EM – Ville Lång ut direkt

  26.04.2016 Sport

  OS-suktande Vainio vann sin öppningsmatch i Frankrike.

  Nanna Vainio är klar för den andra omgången i badminton-EM i Frankrike. Turneringen är den sista kvalturneringen med tanke på en plats i sommarens OS i Rio de Janeiro.

 • Långs turnering tog slut i kvartsfinalen

  24.04.2016 Sport

  Förlorade mot Niluka Karunaratne med 1–2 i set.

  Ville Lång hade alla chanser att besegra Niluka Karunaratne i kvartsfinalen i OS-kvalturneringen i badminton i Tahiti. Men till slut förlorade han med 1–2 i set.

 • Lång visar gryende OS-form

  23.04.2016 Sport

  Ville Lång är klar för kvartsfinal i Tahiti.

  OS-kvalturneringen i badminton i Tahiti har börjat mycket bra för Ville Lång. Nu är han klar för kvartsfinal.

 • Långs nästsista chans: "Så långt borta att jag inte hittade stället på kartan"

  20.04.2016 Sport

  OS-kvalet i badminton är inne på slutrakan.

  OS-kvalet i badminton är definitivt inne på slutrakan. Ville Lång tävlar på andra sidan jordklotet och försöker den vägen kvala in till sitt tredje OS.

 • ”Sällan sett en så urusel domare”

  09.04.2016 Sport

  Ville Lång kritisk efter kvartsfinalförlust i Finnish Open.

  Ville Lång förlorade sin kvartsfinal i Finnish Open. Efter nederlaget rasade han mot domarnivån. Han kunde inte reglerna, säger Finlands badmintonetta.

 • Drömmen lever – 15 idrottare klara för Rio

  12.01.2016 Sport

  Här är Sportmagasinets lägeskoll just nu.

  Femton idrottare har redan fått besked - de ingår i Finlands OS-trupp. För alla andra gäller det att jaga OS-gränsen, eller fixa nationsplatsen, eller klara OS-rankingen och bevisa att de har potential att klara sig bland den 16 bästa i Rio de Janeiro.

 • VM över direkt för finländarna – Lång föll i två raka

  11.08.2015 Sport

  Också Ville Lång fick respass direkt i badminton-VM.

  Fyra finländare åkte till VM i Indonesien där de spelade två matcher och tog noll segrar. Också Ville Lång fick respass direkt.

 • Långs guldsvit bruten

  31.01.2015 Sport

  Ville Lång har tio raka FM-guld i badminton på sin meritlista men något elfte blir det inte. Lång förlorade kvartsfinalen i FM mot Anton Kaisti med 1-2 i set.

 • Lång: Kroppen är den största utmaningen

  26.01.2015 Sport

  Förra året var den bästa för finlands största stjärna i badminton Ville Lång. Samtidigt började han få både mindre och större problem med kroppen. På våren inleds kvalet till OS i Rio 2016.

 • Marcus Sandell var vår bästa utförsåkare

  13.01.2015 Sport

  Sportjournalisternas förbund har valt de bästa idrottarna i varje gren 2014. Marcus Sandell valdes till vår bästa utförsåkare medan Kenneth Sandvik valdes till den bästa i styrkelyft.

 • Lång badmintonmästare i Skottland

  23.11.2014 Sport

  Ville Lång har vunnit skotska öppna mästerskapen i badminton. I finalen besegrade finländaren Tzu Wei Wang från Taiwan. Se Långs finalmatch via en link här!

 • Knapp förlust för Finland i lag-EM

  10.11.2014 Sport

  Finland förlorade knappt mot Polen i kvalet till lag-EM i badminton. Förhandsfavoriten Polens hemmaseger skrevs 3-2. Polen avancerade som gruppvinnare till EM-slutspelet i Belgien i februari.

 • Ville Lång vände och vann

  26.08.2014 Sport

  Ville Lång är klar för den andra omgången i VM i badminton i Köpenhamn. Lång besegrade Misha Zilberman från Israel med 2-1 i set.

 • Lång åkte ur Badminton-EM

  24.04.2014 Sport

  Finländarna motgångar i Badminton-EM fortsätter. Ville Lång inledde Badminton-EM i Kazan med en förlust mot värdlandets Vladimir Malkov i herrsingeln.

 • Vainios och Heinos EM snabbt över

  23.04.2014 Sport

  Både Nanna Vainio och Eetu Heino slogs ut i den första omgången i badminton-EM i Kazan. Bägge finländarna vann öppningsseten men speciellt Heino rasade märkligt i slutet av sin match.

 • Medalj för Finland i lag-EM

  14.02.2014 Sport

  Finland har säkrat sin första medalj någonsin i lag-EM i badminton. Finland besegrade på fredagen Sverige med 3-0 i EM som spelas i Basel.

 • Tionde guldet för Lång

  02.02.2014 Sport

  Ville Lång besegrade på söndagen Eetu Heino i finalen i badminton-FM i Vanda. Lång vann finalen med 2-0 i set och tog därmed sitt tionde FM-guld i rad.

 • Turneringsseger för Ville Lång

  19.01.2014 Sport

  Ville Lång tog hem segern i Swedish Open i badminton på söndagen. Lång besegrade hemmahoppet Henri Hurskainen i finalen med 2-1 i set.

 • Lång och Heino fortsätter i Skottland

  21.11.2013 Sport

  Ville Lång och Eetu Heino har bägge två avancerat till åttondelsfinal i 2013 Scottish Open Grand Prix. För Nanna Vainios och Kasper Lehikoinens del tog tävlingen slut i första respektive andra omgången.