Hoppa till huvudinnehåll

trädgård

 • Teckning av några trädgårdsmästare.

  Tror du att du är en trädgårdsguru? Testa dina kunskaper i Puoli seitsemäns stora trädgårdstest

  06.05.20176Mat och fritid
  Har du den frodigaste trädgården i grannskapet? Ger ditt trädgårdsland skörd för hela vintern? Eller hör du till dem som lyckas få även de enklaste örtodlingar att vissna direkt? I Puoli seitsemäns stora trädgårdstest kan du kolla hur det är med dina kunskaper om trädgårdsskötsel.
 • Bild på en blomma (trädgårskväll på strömsö)

  Trädgårdskvällen på Strömsö - sommarens fest för alla plantälskare

  30.04.20171Mat och fritid
  Dags att boka in sommarens trädgårdskväll på Strömsö. Den 8 juni öppnar vi portarna, gräsmattan och villan för alla trädgårds- och odlingsentusiaster. Du kan komma när du vill från kl 16 till 21.
 • Trädgårdsrabatt med sumpmarksväxter och en fristående dörr i mitten

  Sumpmarksträdgård

  17.03.20172Mat och fritid
  Sumpmarksväxter är en växtgrupp som idag är rätt okänd för många. Till växtgruppen hör ett stort antal kända perenner, t.ex iris som vi idag odlar i våra vanliga rabatter. Men hit hör också en hel del spännande och mindre kända växter, en del förekommer också i vilt tillstånd hos oss som t.ex. kabbeleka, missne, blåsäv och vattenklöver.
 • En ställning för trädgårdsredskap på en röd vägg

  Ställning för redskap

  30.09.2016Mat och fritid
  Jim visar hur man bygger en ställning för trädgårdsredskap och annat upphängbart.
 • I trädgården hos Björkbackas i Strömfors.

  Rabarber från Österbotten ska DNA-testas

  28.05.2016Österbotten
  Naturresursinstitutet vill veta mer om en av våra käraste växter, rabarbern. Ifjol efterlyste man därför rabarberprover och över 750 finländare hörde av sig. Även prover från Österbotten kommer nu att DNA-testas, bland dem finns goda chanser att hitta helt nya sorter.
 • bygga en gärsgård

  Bygg en gärdesgård i gammal stil

  13.05.20165Mat och fritid
  Gärdesgårdar är vackra och åldras med skönhet. Vill man ha ett snyggt staket eller ett stängsel för att hålla ordning på husdjur eller mota vilda djur är gärdesgårdar ett trevligt alternativ. Men det krävs en hel del arbete och hantverksskicklighet för att uppföra en traditionell gärdesgård.
 • En mossbelupen cementödla som solar i en rabatt.

  Gjut roliga cementskulpturer i sand

  29.06.2008Trädgård
  Cement är ett trevligt och framförallt enkelt material att gjuta egna skulpturer av till trädgården. Det enda som behövs är fuktig finkornig sand, betong och några prylar att trycka ner i sanden.