Hoppa till huvudinnehåll

Mr. Lordi

 • Filmrecension: Machoman med stenåldersideal

  17.06.2016 Kultur och nöje

  Dockare om en showbrottare som tappat greppet om sig själv.

  Spandex Sapiens är en dokumentär om en mans kamp för att hitta sin plats i showbrottarvärlden. Silja Sahlgren-Fodstad kämpar i sin tur för att hitta sin plats som åskådare. Vad handlar det här om – egentligen?

 • Monsterdrömmen lever

  08.06.2016 Yle Fem

  Dokumentär om Lordi och tiden efter vinsten i ESC.

  Dokumentären Monstermannen berättar om Mr. Lordi, monstret från Lappland som vann Eurovisionen och förlorade allt - nästan. Trots allt förblir Tomi Putaansuu heavymusiken trogen och vill lyfta sin barndomsdröm till nya höjder.

 • Musiktest: Vems album är Blonde On Blonde och varifrån kommer Mr. Lordi?

  20.05.2016 Kultur och nöje

  Radio Vegas musiktest!

  Radio Vegas musiktest! Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Monsterimies – mannen med masken

  26.09.2014 Kultur och nöje

  År 2006 hände det som ingen vågat hoppas på. Finland vann Eurovisionen. Med ett gäng monster som sjöng Halleluja medan pyrotekniken gick på högvarv. Men hur gick det sen?

 • Biostormar och monstermän

  26.09.2014 X3M

  Biohelg! I dag är det två actionfilmer och en musikdokumentär som har premiär. Vi riktar in oss på Into the storm och The Equalizer för att få upp pulsen inför helgen.

 • Lordi vinner med Hard Rock Hallelujah

  09.01.2009 Arkivet

  "Hard rock Halleluuuuuuja" blev allas chant 2006.

  Lordi vann överlägset uttagningen till ESC 2006 med sin "sjung med"-hårdrock. Många var skeptiska, men Lordi gick från seger till seger.