Hoppa till huvudinnehåll

Almedalen

 • Svenska valet överskuggar allt under Almedalsveckan, men på tisdag vinner fotbollen över politiken

  01.07.2018 Utrikes

  Olof Palme startade Almedalen i misstag sommaren 1968.

  Politikerveckan Almedalen i Visby sparkar igång med Moderaterna i dag. Alla politiska tal och utspel kommer att handla om hur det egna partiet ska vinna riksdagsvalet i höst, men på tisdag hejar alla politiker på samma lag: de vill se Sverige vinna över Schweiz.

 • Protester mot nazister i Almedalen - lokalpolitiker vill ha förbud

  07.07.2017 Utrikes

  Stor polisbevakning när NMR tar plats i Almedalen.

  Den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen väcker starka reaktioner, då den i dag kommer att synas och höras under politikerveckan på Gotland. Flera organisationer protesterar synligt och våldsbejakande organisationers yttrandefrihet debatteras livligt.

 • Sverigedemokraterna - från spottkopp till halvt accepterade

  05.07.2017 Utrikes

  Nu snusar Sverigedemokraterna redan på makten i Almedalen.

  Sverigedemokraterna siktar på valseger och det får de borgerliga i Sverige att splittras djupt i förhållande till partiet. Som sverigedemokrat blir man inte lika ofta påspottad som förr, men partiets politik har inte förändrats nämnvärt.

 • Ingemo Lindroos: Nu svarar förorten på elitens mingel i Almedalen

  15.06.2017 Utrikes

  Partiledarna ska möta de utsatta i förorten.

  Politikerveckan i den svenska förorten ska vara en motpol till rosévinsminglet under politikerveckan i Almedalen. Nu ska partieliten träffa förortens invånare. De ser ut att mötas åtminstone halvvägs, skriver Nordenkorrespondent Ingemo Lindroos, på plats i Järva.

 • Gudrun Schyman vill se fler feministiska partier

  20.08.2016 Inrikes

  Schyman ser feminismen som en motvikt till nationalismen.

  Gudrun Schyman, som var med om att grunda partiet Feministiskt initiativ, är orolig över de nationalistiska vindarna som sveper över Europa. Schyman talade i lördags vid Feministiskt initiativs tillställning i Helsingfors.

 • Nytt eller gammalt från Nya Moderaterna?

  03.07.2015 Utrikes

  Alla ögon på Anna Kinberg Batra under Almedalsveckan.

  I dag är det många som håller ögonen på oppositionsledaren Anna Kinberg Batra som håller tal under Almedalsveckan på Gotland. Efter Reinfeldts era är förväntningarna höga på efterföljaren, som har väldigt litet rörelseutrymme.

 • Hårda ord i Åkessons återkomsttal

  01.07.2015 Utrikes

  Åkesson tycker Soinis utrikesministerpost är "häftig".

  Det var hårda ord mot islamistiska rörelser i Sverige, blandat med löften om bättre förlossningsvård. Jimmie Åkesson gör nu allt för att locka kvinnorna till partiet.

 • Håll ögonen på dessa i Almedalen

  30.06.2015 Utrikes

  Stefan Löfven lovar högre löner åt lärarna

  Under den svenska politikerveckan i Almedalen på Gotland kommer Jimmie Åkesson att synas första gången på länge i offentligheten, medan Moderaternas Anna Kinberg Batra förväntas leverera något nytt.