Hoppa till huvudinnehåll

Ålandstidningen

 • Jan Helin hoppar från Aftonbladet till SVT

  15.12.2015 Utrikes

  Helin har tidigare kritiserat public service-bolaget.

  Aftonbladets chefredaktör och vd Jan Helin har utsetts till programdirektör på Sveriges TV. Programdirektörerna beställer det som sänds i olika kanaler. Han har också jobbat som chefredaktör för Ålandstidningen.

 • Miljonförluster för de finlandssvenska tidningsjättarna

  02.07.2015 Inrikes

  KSF Media knappa sju miljoner på minus.

  Förlusten ökade betydligt för de två stora tidningshusen i Svenskfinland. Nyländska KSF-Media gick 6,8 miljoner euro back under 2014 och för österbottniska HSS Media landade förlusten på en miljon euro.

 • Alla tidningshus utom ett på minus

  20.10.2014 Inrikes

  Omvälvningarna inom mediebranschen slår hårt mot de finlandssvenska tidningshusen. Enligt Yle Nyheters översikt förlorade de tillsammans över fem miljoner euro i fjol. Ålandstidningen är ändå ett undantag och uppvisar goda resultat år efter år.

 • Hallonbåtsflyktingen – bra eller huono?

  12.10.2014 Kultur och nöje

  Boken blev en hit. Teaterversionerna gick bra. Men hur är det med filmatiseringen av historien om finnen som drömmer om att bli svensk? Hur växte den fram och vad tycker de finländska och svenska kritikerna om resultatet?

 • Finlandssvenska tidningar söker samarbete

  02.09.2014 Österbotten

  De finlandssvenska tidningarna söker nya modeller för utökat samarbete. Ett förslag är en gemensam webbsida med utbud från de finlandssvenska dagstidningarna.

 • Nya Åland och Ålandstidningen samarbetar

  01.07.2014 Inrikes

  Förändringarna i tidningsvärlden syns också på Åland. Där ska tidningen Nya Åland nu tryckas på samma tryckeri som konkurrenten Ålandstidningen.