Hoppa till huvudinnehåll

hashtag

 • Isabella Chydenius fotar och delar platser där hon blivit trakasserad: ”Sexuella trakasserier är ett mansproblem”

  02.12.2018 X3M

  Isabella dokumenterar platser där hon blivit trakasserad.

  Isabella Chydenius dokumenterar platser där hon blivit sexuellt trakasserad och delar på Instagram under hashtaggen DidNotAskForIt.

 • Ett år efter #metoo – vad betydde den för dig?

  19.09.2018 Kultur och nöje

  #metookväll i Vega och vi vill höra din åsikt.

  Få kan påstå att de inte hade någon aning om att sexuella övergrepp kunde hända. Få hade däremot en aning om att det händer överallt. Förra hösten fylldes flödena i sociala medier och det var omöjligt att blunda när kollegan, kusinen, klasskompisen och många andra kvinnor plötsligt skrev #metoo.

 • Språkkolumnen: Nu ser vi hashtaggar i nyhetsspråket

  12.12.2017 Kultur och nöje

  Hashtaggarna blir förmodligen flera i framtiden.

  Tecknet #, som kallas hashtagg, har tagit sällsynt mycket plats i nyhetssammanhang den senaste tiden. Mediespråkvårdaren Charlotta Svenskberg reder ut användningen av hashtaggar i nyhetsspråk.

 • #MeToo-manifestationer över hela Sverige i dag

  22.10.2017 Utrikes

  Tusentals människor demonstrerar mot sexuella trakasserier.

  På åtminstone 13 orter i Sverige hölls på söndagen manifestationer mot sexuella övergrepp och trakasserier. På Sergels torg i Stockholm berättade jämställdhetsminister Åsa Regnér om en egen erfarenhet av sexuella trakasserier.

 • #Grattis - hashtaggen fyller tio år

  23.08.2017 Inrikes

  Används 125 miljoner gånger på Twitter varje dag.

  Brädgård, gärdsgård, stege, staket, fyrkant, vedstapel, haga, stockhög, grind, fyrtagg, nummertecken, pound, hash. Kärt barn har många namn. Nu fyller fenomenet tio år.

 • #Hashtag - var går gränsen på nätet?

  01.09.2016 X3M

  En serie om nätmobbning som beskriver vår verklighet.

  Ett anonymt instagramkonto hänger ut människa efter människa och förargar alla. Trots det fortsätter kontot att få fler likes, fler följare och fler tips på folk att hänga ut. Det här är utgångssituationen i den svenska serien Hashtag som tar dig med till verkligheten från de första sekunderna, för så här ser det ut i våra skolor också.