Hoppa till huvudinnehåll

pensionsfonder

 • Yle-utredning: Ledningsgrupperna i Finland domineras fortfarande av män – bara var femte medlem är kvinna

  22.12.2019 Inrikes

  Fördelningen är jämnast vid pensionsbolagen.

  Bara var femte medlem i ledningsgrupperna vid Finlands 40 största företag är kvinna. Det visar en utredning gjord av Yle. Mest kvinnor finns vid företagsledningen för pensionsbolagen Elo, Varma och Ilmarinen.

 • Pensionsbolagsdirektören Satu Huber uppmanar kvinnor att stå på sig: "Kvinnor måste tro mer på sig själva och på sin förmåga att lära sig nya saker!"

  20.04.2019 Ekonomi

  Huber är en av få kvinnliga toppchefer.

  Verkställande direktören för arbetspensionsbolaget Elo, Satu Huber, konstaterar att hon ofta varit på rätt ställe vid rätt tidpunkt under sitt liv, och vågat ta nya chanser. Man måste tro på sig själv, menar hon. Hon har också en del tankar om hur vi i framtiden kan finansiera pensionerna trots den sjunkande nativiteten.

 • Bättre kvartal – men sämre halvår för Ålandsbanken

  20.07.2017 Inrikes

  Rörelseresultatet ökade med åtta procent.

  Ålandsbankens vinst för perioden januari-juni i år landar på 12,3 miljoner euro, vilket är något lägre än samma period i fjol.

 • Rent mjöl i påsen ger klirr i kassan

  11.05.2017 Ekonomi

  Klimatförändringen blir största kommande investeringsboomen.

  Att jobba för ett samhällsansvar i placeringarna, utesluter inte en ekonomisk avkastning. Det anser såväl storinvesterarna som småspararna. Medvetenheten höjs efter hand - och nu börjar linjerna klarna, så alla aktörer kan följa samma principer globalt.

 • Årets Ekonomiguru kommer från Lärkan

  03.03.2017 Inrikes

  Av tusen deltagande gymnasister tog sig fjorton till final.

  Årets Ekonomiguru-tävling har vunnits av abiturient Jooa Mustonen från Gymnasiet Lärkan i Helsingfors.

 • Vårdjättar är intresserade av Jakobstad

  27.05.2016 Österbotten

  Äldreomsorg är bra business.

  De två senaste åren har allt fler bolag i vårdbranschen intresserat sig för Jakobstadsregionen. Social-och hälsovårdsverket kontaktas allt oftare av företag som vill ta över delar av verksamheten. Esperi Care är det senaste exemplet.

 • Arbetspensionsbolag i skatteparadisen

  23.02.2016 Inrikes

  "Svårt att undvika skatteparadis".

  De sex största arbetspensionsbolagen har placeringar via skatteparadis för drygt 40 miljarder euro. Det visar en utredning som Yle har gjort. De populäraste målen är Caymanöarna och Irland. Pensionspengarna upprätthåller skatteparadisen, men det är samtidigt svårt att undvika att använda dem, skriver ekonomijournalist Jyri Hänninen.

 • FT: Stora Enso på svart lista

  08.02.2015 Inrikes

  Skogsbolaget Stora Enso har hamnat på en svensk pensionsfonds svarta lista på grund av uppgifter om att Stora Enso utnyttjar barnarbetskraft. Det skriver dagens Financial Times.

 • Pensionsreformen kan öka intresset för långtidssparande

  02.10.2014 Inrikes

  Bankerna hoppas att 60- och 70-talisterna vill långtidsspara som följd av pensionsreformen. Skattesporrar skulle öka intresset för långtidssparandet men några sådana planer finns inte.

 • Laddat Keva-möte om arvoden

  22.11.2013 Inrikes

  Det är upplagt för ett intressant möte i eftermiddag då styrelsen för kommunernas pensionsförsäkringsbolag Keva sammanträder för att behandla verkställande direktören Merja Ailus situation. Det är nämligen inte bara vd:n Ailus som har haft stora förmåner.

 • Detroits konkursansökan kan dras tillbaka

  20.07.2013 Utrikes

  Domaren i delstaten Michigan kräver att Detroit drar tillbaka sin konkursansökan. Enligt domaren Rosemarie Aquilian är en konkursansökan delvis grundlagsvidrig. Det kan ändå hända att domarens order kommer för sent.