Hoppa till huvudinnehåll

Finskhetsförbundet

 • Keskisuomalainen: Språkexperimentet går raskt framåt

  16.09.2017 Inrikes

  2 200 skolelever kan välja något annat språk än svenska.

  Det språkexperiment om frivillig svenska som regeringen driver på går vidare till riksdagsbehandling inom kort, uppger Keskisuomalainen.

 • Wallin om sannfinländsk kulturminister: En fennomansk agenda?

  27.04.2017 Inrikes

  Sannfinländarna har inget kulturpolitiskt program.

  Efter regeringens halvtidsgranskning blev det klart att Sannfinländarna får posten som kultur-, idrotts- och Europaminister. Tidigare kulturministern Stefan Wallin tror inte att Sannfinländarna plötsligt kan köra in någon stark fennomansk agenda, men partiets monokulturella linje kan komma att synas i regeringens kulturpolitik. Något egentligt kulturpolitiskt program har Sannfinländarna ändå inte.

 • Ny namninsamling mot skolsvenskan förbereds

  25.02.2015 Inrikes

  Även om riksdagens kulturutskott vill att svenskan förblir ett obligatoriskt skolämne ger inte motståndarna upp. En ny namninsamling förbereds redan. Målet är att föra upp initiativet i riksdagen så många gånger att det slutligen går igenom. Läs också:Det ser bättre ut för obligatorisk svenska

 • "Alla kan välja sin språkkunskap själv"

  06.11.2014 Inrikes

  Det är inte bara de samlingspartistiska unga som vill ha bort skolsvenskan. Nu sitter också den samlingspartistiska riksdagsmannen Eero Lehti i styrelsen för Finskhetsförbundet vars viktigaste mål är att slopa den obligatoriska svenskan. Jag tror att var och en kan välja sina språkkunskaper själv, säger han.