Hoppa till huvudinnehåll

Würzburg

 • Tyska kvinnor hittade biodlingen

  09.08.2017 Utrikes

  "Bin är trevliga djur när man behandlar dem väl."

  I Tyskland har biodling blivit ett yrke och en hobby som lockar allt fler kvinnor. På bara några år har antalet kvinnor vid bikuporna mångdubblats.

 • Flykting och falska nyheter: Tysk domstol friar Facebook

  07.03.2017 Utrikes

  Selfie med Merkel användes i bildmontage.

  I Tyskland har domen fallit i ett mycket uppmärksammat rättsfall. En syrisk flykting hade stämt den sociala nätverkstjänsten Facebook för att ha spridit falska nyheter om honom. Domstolen anser ändå inte att Facebook har gjort sig skyldigt till förtal.

 • Tysk advokat kämpar mot Facebook

  16.11.2016 Utrikes

  Kämpar för att få bort hatkommentarer.

  Han har fått nog av alla hatkommentarer på Facebook. Ja, eller egentligen på att Facebook låter de här kommentarerna stå kvar. Redan ifjol försökte Chan-jo Jun få företaget och dess ledning inför domstol och nu försöker han på nytt.

 • Münchenskytten fick hjälp av en vän

  25.07.2016 Utrikes

  Vännen är 16-åringen som greps i söndags.

  Mannen som sköt ihjäl nio personer i München fick hjälp av en vän i planerandet av våldsdådet. Kompisen är den 16 år gamla mannen som greps i söndags misstänkts för att ha lockat människor till tågstationen i München via sociala medier.

 • Europol varnar för ensamvargars terrordåd

  20.07.2016 Utrikes

  Ifjol utsattes EU-länderna för 211 attacker.

  Den europeiska polismyndigheten Europol varnar för att terrorattacker utförda av så kallade ensamvargar utgör en stor risk för Europa.

 • Tysk polis dödade yxman efter attack i regionaltåg

  19.07.2016 Utrikes

  Ung afghan sköts till döds efter att ha skadat flera.

  En 17-årig afghansk flykting gick till attack med yxa och kniv mot medpassagerare ombord på ett regionaltåg i södra Tyskland på måndag kväll. Fyra personer skadades svårt och gärningsmannen sköts ihjäl av polisen. Terrororganisationen Islamiska staten sa på tisdagen att man står bakom attacken.

 • Judar i tyska Würzburg: ”Här talar ingen om att flytta”

  03.03.2015 Utrikes

  Efter terrordåden riktade mot judar i Paris och Köpenhamn är många tyska judar oroade över att något liknande ska ske i deras hemland. Då man tidigare kände sig rätt så trygg, talas det nu allt mer öppet om antisemitism och osäkerhet.