Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

 • Höstsonaten (12)

  Yle Teema och Yle Fem får erkännande för sina filmutbud

  29.03.2017Bolaget
  Filmavdelningen vid Finlands kritikerförbund rf (SARV) ger kanalerna Yle Fem och och Yle Teema ett erkännande för sina filmutbud. Priset gavs till Johan Förnäs, Vesa Nykänen och Kati Sinisalo som ansvarar för filminköp och filmutbudet.
 • Två män och en kvinna framför fondvägg

  Yle Fem + Yle Teema - Ni frågade, cheferna svarade

  14.03.201715Yle Fem
  Teema, Fem, SVT, Arenan, hur blir alltsammans? Mediechefen, direktören och Arenan-chefen svarade på publikens frågor.
 • Logotypen på den nya kanalplatsen. Yle Fem behåller sitt namn på den gemensamma kanalplatsen som heter Yle Teema & Fem.

  Yle Teema och Yle Fem på samma kanalplats från 24.4

  13.03.20172Bolaget
  Yles förvaltningsråd fattade hösten 2016 beslut om en förnyelse av Yles tv-helhet. Målet med förnyelsen är att se till att tv:n är livskraftig också i framtiden.
 • Svenska Yles direktör Marit af Björkesten.

  Marit af Björkesten: En starkare tv kräver nya lösningar

  13.03.20177Bolaget
  Vi lyckas inte längre nå hela befolkningen på traditionell tv, eftersom så många väljer att inte använda den, skriver Svenska Yles direktör Marit af Björkesten i en kolumn. När Yle Fems granne senare i vår heter Yle Teema i stället för SVT World, och Arenans svenskspråkiga innehåll stärks, handlar det därför om att skapa lösningar som bär så långt in i framtiden som möjligt.
 • Logotypen på den nya kanalplatsen. Yle Fem behåller sitt namn på den gemensamma kanalplatsen som heter Yle Teema & Fem.

  Samlade frågor och svar kring Yle Teema & Fem

  13.03.2017Yle Fem
  Varför gör Yle det här? Försvinner det program? Betyder det här mindre tv på svenska? Här hittar du svar på åtminstone en del av de frågor tv-reformen kan väcka.
 • Tv med logo för Yle Teema & Fem

  Yle Teema och Yle Fem på samma kanalplats från 24 april - så här ser tv-kvällen ut

  13.03.20172Yle Fem
  Yle Teema och Yle Fem delar kanalplats 5 med start måndagen den 24.4. Den nya kanalplatsen heter Yle Teema & Fem. Bägge kanaler fortsätter som självständiga kanaler. Svenska Yle ansvarar för innehållet och utgivningen på Yle Fem också i framtiden.
 • Bild på Kommunalvalet 2017 logon

  Nu är Yles valkompass öppen!

  09.03.201735Val
  Nu kan du söka fram en kommunalvalskandidat med hjälp av Yles valkompass som i år också innehåller kandidaternas videor.
 • junkbox på mgp

  Junkbox från Ekenäs om MGP: Vi ville ju bli lite kända också

  07.03.2017Västnyland
  Melodi Grand Prix kör i gång igen. Nu blickar tidigare deltagare tillbaka på tiden som artister i musiktävlingen. Maximilian Björkstam och Eric Söderström från Ekenäs talar varmt om gemenskapen i tävlingen. Och så är det ju det där med att vara kändis.
 • Fredrik Lindström och Kristian Luuk på en tågperrong

  Var är På spåret och Vasaloppet?

  03.03.201729Yle Fem
  Du som följer På spåret på SVT World på fredagskvällar via Yle Fem kan den här gången inte se finalen direkt på tv. Däremot går det bra att se finalen direkt när den sänds via SVT Play, både på fredag kväll och efter det.
 • Personerna kring Morjens, 1999

  Mörjens – the Best of Morjens

  23.02.2017Arkivet
  Mörjens är ett kollage av de bästa bitarna ur humorserien "Morjens" samt bonussketcher från det nya århundradet. Gänget bakom Morjens bestod av av Stan Saanila, Mikael Crawford, Saliven Gustafsson, Wille Wilenius, Paul Olin och Micke Rundman. Gruppen skapade sketcherna tillsammans. Man älskade att skämta med finlandssvensk tv och politisk korrekthet.
 • Niklas Nylund spelar gitarr i sin studio i Borgå.

  Musikens mångsysslare tror på det finlandssvenska

  09.02.2017Kultur och nöje
  Han är producent, musiker, arrangör, mixare och dessutom var han trummis i ett av de mest legendariska banden i Finland. För de flesta är Niklas Nylund gitarristen i Pappas Eget Band men i kulisserna har han varit en diversearbetare inom musiken.
 • ryggen av Alvar Gullichsen på vernissage i galleri i Helsingfors, trummare i bakgrunden

  Med Bonk i bagaget ritar Alvar Gullichsen en ny karta

  05.02.2017Kultur och nöje
  I Alvar Gullichsens ateljé hänger en bild på en hök med blicken riktad mot hans abstrakta, exakta, geometriska målningar i starka grundfärger. Han talar om “hökkultur”, inte högkultur.
 • Presidentens slott.

  Slottsbalen på Yle slog tittarrekord igen: tv-sändningen hade 2,6 miljoner tittare

  07.12.2016Bolaget
  Tv-sändningen från republikens presidents självständighetsmottagning, slottsbalen, ökar i popularitet som en nationell medieupplevelse från år till år. I år slog sändningen från slottsbalen på Yle nytt tittarrekord. Tv-sändningen från slottsbalen på Yle hade i genomsnitt 2,6 miljoner tittare på självständighetsdagen.
 • Insändare

  Svar: Lika omfattande i framtiden

  16.11.2016Bolaget
  En skribent uttrycker i en HBL-insändare (7.11) besvikelse över svenskans ställning i Finland. Han kritiserar i samband med det beslutet om förnyelsen av Yles tv-verksamhet som Yles förvaltningsråd, efter lagstadgad förhandsprövning, fattade i slutet av oktober i år. Yles kommunikationsdirektör Reija Hyvärinen svarar.
 • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

  Kryddstekt griskotlett

  09.11.2016Recept
  En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.
 • Logotyp över Yle Fem Yle Teema och Yle Arenan

  Svar på dina frågor om kanalsammanslagningen

  27.10.2016Samhälle
  Sammanslagningen av Yle Fem och Yle Teema väcker mycket debatt. I onsdags svarade Programchefen för Yle Fem och Yle Arenan Nicolina Zilliacus-Korsström på dina frågor om det nya samboförhållandet i YLE Vega.
 • Programchef för Yle Arenan och Yle Fem Nicolina Zilliacus-Korsström.

  Nicolina Zilliacus-Korsström: Yle Fem i ett nytt paket

  25.10.20163Bolaget
  Yles förvaltningsråd har den 25 oktober beslutat att Yle kan gå vidare med sin plan för tv-förnyelsen. Yle Fems programchef Nicolina Zilliacus-Korsström skriver om vad det innebär för Yle Fem.
 • Yle i Helsingfors

  Delad kanal för Fem och Teema i vår

  25.10.201628Inrikes
  Yle Fem börjar dela kanalplats med Yle Teema i vår. Bolagets förvaltningsråd fattade beslutet på tisdagen.
 • Logotyp för Yle Fem, Yle Arenan och Yle Teema

  Yle Fem och Yle Teema kan dela kanal redan i slutet av april

  20.10.20162Inrikes
  Planerna på att Yle Fem och Yle Teema ska dela kanalplats kan bli verklighet i vår. Yles vd Lauri Kivinen uppger att utväderingen av planerna har slutförts.Läs också: Kraftiga nedskärningar drabbar Yles produktionsteknikLäs också: Yles kanalreform: Slakt av svenskt rum eller livräddning?
 • Anu Koivunen, Jenny Stenberg-Sirén, Mikaela Nylander, Marit af Björkesten, Lauri Kivinen

  Yles kanalreform: Slakt av svenskt rum eller en bättre framtid?

  18.10.201626Inrikes
  Får man se svenska program på bästa sändningstid om Yle Fem och Yle Teema ska dela kanalplats? Yles ledning talade om att rädda tv, medieforskare om slakt av kanaler i tankesmedjan Agendas paneldebatt.