Hoppa till huvudinnehåll

Selahattin Demirtaş

 • Istanbul slog näven i bordet – İmamoğlus seger firades långt in på natten

  24.06.2019 Utrikes

  Lättnad över att slippa nya val inom den närmaste framtiden.

  – När det blir dags för det, kan medborgarna nog slå näven i bordet. Så sammanfattade istanbulbon Bilal Çağlayan läget då resultatet av borgmästarvalet stod klart. Yles korrespondent Ayla Albayrak träffade honom och många andra i Istanbul i går kväll, söndag.

 • Därför segrar Recep Tayyip Erdoğan i valet i Turkiet - eller gör han det?

  20.06.2018 Utrikes

  Stöd från företagare, kvinnor och konservativa.

  Turkiet går till president- och parlamentsval på söndag - ett val som inte är helt fritt och rättvist men som ses som mycket viktigt. Efter valet träder en konstitutionsändring i kraft, och då får presidenten ännu större makt.

 • Turkiet allt närmare inbördeskrig

  17.03.2016 Utrikes

  Tyskland stänger ambassaden i Ankara.

  Allt fler bedömare anser att Turkiet har misslyckats med att stoppa terrorattackerna mot civila mål i landet. Tyskland har stängt sin ambassad i Ankara på grund av terroristhotet och Ryssland uppmanar Turkiet att stoppa våldet mot den kurdiska befolkningen.

 • Turkiet: Erdoğan lyckades med högt spel

  02.11.2015 Utrikes

  Högernationalister och kurder tappade röster till AKP.

  Söndagens nyval i Turkiet blev en jordskredsseger för president Recep Tayyip Erdoğan och hans parti AKP. Partiet lyckades återfå egen majoritet i parlamentet. Det var precis vad Erdoğan var ute efter då han tvingade fram ett nyval.

 • Kurderna avgör valet i Turkiet

  31.05.2015 Utrikes

  Erdoğan rasar mot kurdpartiet HDP.

  Parlamentsvalet i Turkiet den 7 juni avgör också presidentens ställning. En storseger för det regerande partiet leder till att Turkiet blir en presidentstyrd stat.