Hoppa till huvudinnehåll

Petter

 • Artisten Juha Mulari om sin uppväxt: ”Jag sov med kniven i handen varje natt”

  11.02.2018 Kultur och nöje

  Juha Mulari berättar om sitt kriminella förflutna.

  Efter en lång väg via en trasig barndom, grov kriminalitet och våld fick Juha Mulari skivkontrakt som 48-åring. I Ensam på scenen får vi möta en balanserad Juha som delar med sig av sin berättelse och betonar vikten av att få en andra chans i livet.

 • Petter - fyrtioplussaren som når ut till kidsen

  11.10.2016 Kultur och nöje

  Petter låter sig inspireras av böcker i sina låttexter.

  Petter är aktuell med en ny bok. Men att själv börja läsa tog sin tid för artisten som själv varit väldigt öppen med sina egna läs- och skrivsvårigheter.

 • Hiphop kan vara en väg mot integrering

  09.12.2015 Kultur och nöje

  Johan Söderman har forskat i hiphop som folkbildning

  Inom rock har läraren sedan begynnelsen uppfattats som fienden. Inom hiphop är det tvärtom; här har man sett upp till läraren, hävdar docent Johan Söderman, som forskat kring hiphop som folkbildning.

 • Nu börjar Allsång på Skansen

  23.06.2015 Kultur och nöje

  Årets version av Allsång på Skansen kör igång 23.6

  Tisdag 23.6 är det äntligen dags för sommarens första avsnitt av Allsång på Skansen! Först upp på scenen är Carola, Hasse Andersson och Panetoz.

 • Här är artisterna i Allsång på Skansen 2015

  10.06.2015 Kultur och nöje

  Carola inleder allsången den 23 juni klockan 21.

  Maria Ylipää, Darin, Norlie & KKV, Nanne Grönvall och vinnaren i årets Eurovision Song Contest Måns Zelmerlöw är några av de artister som kommer att inta scenen på Skansen i sommar.

 • Petter lever i nuet

  16.06.2014 X3M

  Det är många som lider av åldersångest när de blir äldre. Men inte Petter, han är härligt tillfreds med sig själv och sin ålder.

 • Popkalasets spelningar i bild

  15.06.2014 X3M

  Årets Popkalas var en orgie i både färg och form. Vi gick från hårdrock till jazz till pop till hiphop, och vi älskade varje stund.

 • Petter och Norlie & KKV till Popkalaset

  28.04.2014 X3M

  Ja det är sant, det blir ett Popkalas i år igen. På scenen ser vi en av Sveriges coolaste brudar för tillfället - Ace Wilder. En annan stor stjärna som intar scenen är hiphopveteranen Petter.

 • 16 rader är ord men inga visor

  05.12.2013 Kultur och nöje

  Rapparen Petter har blivit folkkär och hela Sveriges hip hop stjärna. Nu har han gett ut en bok med sina texter och samlade förklaringar därtill. Namnet 16 rader kommer av att det är den vanligaste verslängden inom hip hop.