Hoppa till huvudinnehåll

äldres ställning

 • Hur äldre kan göra livet billigare och mer spännande

  02.10.2015 Åboland

  SeniorSurf-dagen ska göra äldres liv billigare och roligare.

  Alltför många äldre är fortfarande utanför internet. Det vill SeniorSurf-dagen råda bot på.

 • En solskenshistoria – om än kort

  03.07.2015 Samhälle

  Få gamla med hemvård kommer ut ens på sommaren.

  Ragni Enlund 93 år fick en kaffestund i solen tillsammans med hemvårdare Jenni Klippa den här sommaren. En händelse som i den finländska hemvården är mycket ovanlig, men inte unik. I själva verket är det Ragni Enlunds andra utomhusvistelse den här sommaren.

 • Emina Arnautovic: Varför finns inte mormor i kärnfamiljen?

  12.05.2015 Debatt

  Vår åldringsvård ser ut som vi gör den, säger Emina.

  Samhället önskar att allt fler äldre ska bo i sina egna hem i stället för på anstalter, dels handlar det om inbesparningar, dels om att vi har en uppfattning om att de flesta äldre vill bo i sina egna hem. Men hur tryggt är det att bo hemma när man är i svagt skick och hemhjälpen tittar in bara några minuter om dagen?

 • Med farmor på BUU-dagen

  22.11.2014 Använd hjärtat – Lupa välittää

  Både stora och små samlades på lördagen i Stora Smedjan vid Yle i Helsingfors för att besöka BUU-dagen. Ett evenemang som ordnas årligen som avslutning på BUU-klubbens julturné. Att besöka BUU-dagen är ett ypperligt exempel på vad man som barn kan göra tillsammans med en äldre, och under dagen dök också några andra tips upp.

 • Pekplattan lockar äldre att surfa

  09.09.2014 Använd hjärtat – Lupa välittää

  "Inkludera Flera" bygger upp nätverk som ska motverka utanförskap i Svenskfinland. De som inte är med på nätet utgör ett demokratiproblem.

 • Proud Age - Värdigt åldrande

  21.11.2013 Titta och lyssna

  I dag är det eftersträvansvärt att vara ung. Är man inte längre ung skall man med olika trick och knep försöka hålla sig ung. Både till kropp och själ, klädsel, aktiviteter och vanor.