Hoppa till huvudinnehåll

Prayut Chan-ocha

 • Thailändsk prinsessa överraskar - ställer upp som premiärministerkandidat och mot militärjuntan

  08.02.2019 Utrikes

  Allt ställs nu på ända inför valet i mars.

  Den thailändska kungens äldre syster, prinsessan Ubolratana, har låtit meddela att hon kandiderar för posten som premiärminister. Dessutom gör hon det för ett parti som är lojalt med den tidigare avsatte premiärministern Thaksin Shinawatra och mot militärjuntan. Hennes bror - det vill säga kungen - fördömer systerns utspel.

 • Thailands premiärminister ställde fram kartongdocka för journalisterna: ”Fråga den här killen”

  09.01.2018 Utrikes

  Skämtet uppskattas inte av människorättsorganisationer.

  Den thailändska premiärministern tog till ett nytt knep för att slippa svara på journalisternas frågor under en presskonferens. Han uppmanade reportrarna att ställa frågorna till en kartongdocka. Skämtet uppskattas inte av människorättsorganisationer.

 • Thailand får vänta på sin nye kung

  16.10.2016 Utrikes

  Kronprinsen vill ta över tronen om över ett år.

  Kronprins Maha Vajiralongkorn vill ha tillräckligt med tid att sörja sin far och vill ta över tronen först då den ett år långa sorgeperioden är över.

 • Thailand firar Kung Bhumibols 70 år på tronen

  09.06.2016 Utrikes

  Mörka skuggor över det thailändska kungahuset.

  Thailand firar Kung Bhumibols 70 år på tronen utan att den sjuklige monarken själv kan delta i festligheterna. Den styrande militärjuntan och en impopulär, skandalomsusad kronprins ökar också den politiska spänningen i kungariket.

 • Joakim Haldin: Thailändarna är väldigt rädda

  18.08.2015 X3M

  Joakim Haldin befann sig nära bomben i Bangkok.

  Joakim Haldin bor i Bangkok. Han gick förbi templet Erawan bara tre timmar innan en bomb detonerade och dödade 22 personer. Han berättar att thailändarna nu är rädda för mer oroligheter.

 • Ny attack i Bangkok - ingen skadad

  18.08.2015 Utrikes

  Bilder på den misstänkte bombaren från mådagen publicerades

  Polisen letar fortfarande efter den man som misstänks för att ha placerat ut bomben som dödade 22 personer i centrum av Thailands huvudstad Bangkok i måndags. Samtidigt skrämde en ny attack invånarna.

 • Thailand häver undantagstillstånd

  01.04.2015 Utrikes

  Tillståndet har gett militären större makt att gripa folk.

  Thailand har hävt det tio månader långa undantagstillståndet som rått i landet. Undantagstillståndet har gett militären ökade fullmakter att gripa folk och förbjuda politiska möten.

 • Armén skärper greppet om Bangkok

  08.06.2014 Utrikes

  Den styrande militärjuntan i Thailand skärper greppet om huvudstaden Bangkok inför planerade protester mot militärkuppen förra månaden.

 • Val i Thailand tidigast om ett år

  30.05.2014 Utrikes

  Enligt generalen för den thailändska militärjuntan kan folket gå till val först efter att man har stiftat en ny grundlag.

 • Kuppen i Thailand fördöms - Yingluck gripen

  23.05.2014 Utrikes

  Torsdagens militärkupp i Thailand har fördömts världen över. Arméledning har nu gripit den förra premiärministern Yingluck Shinawatra. Frilansjournalisten Michael Töpffer beskriver stämningen i Bangkok som lugn, men avvaktande.

 • Lugnt i Thailand efter militärkupp

  22.05.2014 Utrikes

  Den thailändska armén har genomfört en oblodig militärkupp. Den avsatta regeringens anhängare lovar att fortsätta sina protester, men på torsdagskvällen finsk tid hade alla demonstranter lämnat gatorna. Utrikesministeriet uppmanar finländare att undvika folksamlingar och armén.

 • Thailand: "Militären kan inte lösa det politiska dödläget"

  20.05.2014 Utrikes

  Då Thailands militär utlyste undantagstillstånd natten till tisdagen var det många som undrade om det här nu är en militärkupp. - Visst är det ett militärt maktövertagande, säger Michael Töpffer, frilansjournalist och bangkokbo. Men kung Bhumibols död är det som kan medföra verklig förändring.