Hoppa till huvudinnehåll

New Jersey

 • Förorenat dricksvatten i Newark får invånare att frukta en upprepning av Flintskandalen: "Det är skrämmande"

  12.09.2019 Utrikes

  Förhöjda blyhalter i Newarkvattnet har uppmätts i flera år.

  För tre år sedan uppmättes förhöjda blyhalter i dricksvattnet till flera skolor i Newark. Staden har misskött hanteringen av krisen, som nu blivit ett nationellt samtalsämne i USA.

 • USA: Demokraterna vann guvernörsval i viktiga delstater

  08.11.2017 Utrikes

  Hårt bakslag för president Donald Trump.

  Demokraterna tog hem segern i guvernörsvalen i de viktiga delstaterna Virginia och New Jersey. Resultaten ses som ett bakslag för president Donald Trump och en fingervisning inför nästa års mellanårsval till kongressen.

 • Trump i fokus när US Open inleds

  13.07.2017 Sport

  Årets tredje major på damsidan spelas på Trumps bana.

  När årets tredje major på damsidan inleds är det inte de största golfstjärnorna som det pratas mest om. Det är Donald Trump. Tävlingen avgörs på presidentens bana – något som rör upp känslor.

 • Grannarna förenas i kampen mot Trump – “politiken har blivit vidrig”

  13.05.2017 Utrikes

  Gräsrotsrörelsen mot Trump växer kraftigt över hela USA.

  Gräsrotsaktivismen mot Donald Trump växer i bostadsområden över hela USA. I Montclair i New Jersey drivs kampen mot Trump av förtvivlan och rädsla för att presidenten ska förstöra landet.

 • Snöoväder i USA påverkar också Finnairs flygtrafik

  14.03.2017 Utrikes

  Nordöstra USA förbereder sig för kraftigt snöoväder.

  Nordöstra USA förbereder sig för kraftigt snöoväder. Den tyska förbundskanslern Angela Merkels träff med president Donald Trump skjuts upp, men också Finnairs flyg till New York ställs in.

 • Moderskapsförpackningen sprider sig till USA - ska delas ut i New Jersey

  27.01.2017 Utrikes

  Börjar delas ut efter inspiration av finländska föregångaren

  Delstaten New Jersey i USA börjar i år dela ut moderskapsförpackningar, efter inspiration från den finländska föregångaren.

 • “Vi kommer att sakna dig, Obama!”

  19.01.2017 Utrikes

  Sällsynt höga popularitetssiffror för avgående presidenten.

  Progressiv, empatisk, karismatisk, ödmjuk, inkluderande… Det är inte svårt att hitta folk som hyllar president Barack Obama i USA i dag. Obama lämnar presidentposten på fredag med sällsynt höga popularitetssiffror.

 • Springsteens pappa hatade håret och gitarren

  10.10.2016 Kultur och nöje

  Bossen har skrivit om sin knepiga farsa och musikerdrömmar.

  Inga skandaler, inga droger; Bruce Springsteen har levt ett sunt artistliv. Men starten som en långhårig tonåring som bara ville spela gitarr var inte lätt. Hans självbiografi genomsyras också av det svåra förhållandet han hade till sin pappa som mer eller mindre hatade allt vad han gjort och helst hade sett honom på fabriksgolvet någonstans i New Jersey.

 • “Jag tänker inte överge Trump”

  09.10.2016 Utrikes

  Sexistisk video påverkar inte supportrar i New Jersey.

  Republikaneras presidentkandidat Donald Trump har fortfarande många supportrar trots uppståndelsen i helgen kring en video från 2005 där Trump uttrycker sig grovt sexistiskt om kvinnor. Svenska Yle har talat med några Trumpsupportrar i New Jersey och frågat vad de tycker.

 • Tåg kraschade in i station i New Jersey - en dog

  29.09.2016 Utrikes

  Många skadade i krasch på stationen i Hoboken, NJ.

  Ett pendeltåg körde rakt in i stationen i Hoboken, New Jersey mitt i rusningstrafiken på torsdag morgon, amerikansk tid. Enligt nyhetsbyråerna omkom en person och omkring 70 skadades. Enligt de första uppgifterna hade tre personer omkommit.

 • Nya federala åtal mot misstänkt New York-bombare - pappan varnade FBI redan år 2014

  21.09.2016 Utrikes

  Ahmad Khan Rahami har tidigare åtalats för mordförsök.

  Den 28 årige man som misstänks för bombdåden i New York och New Jersey har nu även delgivits federala åtal i de två berörda delstaterna. Pappan anmälde sonen för terrorism för två år sedan men FBI fann inget misstänkt.

 • Clinton och Trump i ordkrig om terrorbekämpning

  20.09.2016 Utrikes

  Presidentkandidaterna under lupp efter bombdådet i New York.

  Hillary Clinton och Donald Trump delade på måndagen ut verbala smockor i fråga om terrorbekämpning. Bombdådet i New York i lördags har väckt amerikanernas rädsla för nya terrorattacker.

 • Misstänkt för bomber i New York gripen

  19.09.2016 Utrikes

  Mannen greps i New Jersey.

  Mannen som misstänks ligga bakom bomberna i New York och i New Jersey har gripits, rapporterar medier i USA. Gripandet skedde i Linden i New Jersey efter skottväxling med polisen

 • 28-årig amerikan jagas för bomberna i New York

  19.09.2016 Utrikes

  Rahami kan vara beväpnad och farlig enligt polisen.

  Polisen i New York har publicerat bilder av den 28-årige amerikanska medborgaren Ahmad Khan Rahami. Polisen vill förhöra honom om en bomb som exploderade i stadsdelen Chelsea på Manhattan i lördags och en sprängladdning som hittades några kvarter därifrån. Man utreder också om de har något samband med misstänkta bomber som har hittats i New Jersey.

 • Amerikansk finlandssvensk - eller tvärtom

  03.02.2016 Åboland

  Nicolas Dolce lever på finlandssvenska i USA

  23-årige Nicolas Dolce har talat finlandssvenska hela sitt liv i New Jersey i USA.

 • 6800 trafikvakter ger elever i New Jersey en tryggare skolväg

  28.12.2015 Familj

  I USA anser man att barn inte klarar sig ensamma i trafiken.

  I delstaten New Jersey jobbar 6800 trafikvakter vid skolornas övergångsställen för att trygga elevernas skolväg. I USA hänvisas till forskning som visar att barn inte är mogna att klara sig i trafiken på egen hand.

 • Infrastrukturen i USA förfaller

  21.06.2015 Utrikes

  Vägnätet i New Jersey är i akut behov av upprustning.

  Vägnätet i USA föråldras snabbt. Läget är akut i delstaten New Jersey och många pendlare är redo att höja bränsleskatten för att få en förändring till stånd.

 • USA: Skolorna erbjuder billiga hobbyer

  08.02.2015 Familj

  I en del skolor i USA får eleverna sporta gratis efter skolan, i andra är hobbyavgiften några hundralappar per år. I Madison i nordöstra USA får Gaby Fuchs och Gabby Conmy sporta så mycket de orkar för en avgift på 130 euro per läsår.

 • Ebola-karantänen hett samtalsämne i USA

  28.10.2014 Utrikes

  USA:s smittskyddsmyndighet CDC har nu utfärdat nya riktlinjer där hjälparbetare som återvänder från eboladrabbade länder inte automatiskt skulle tvingas i karantän. Delstaterna behöver inte följa riktlinjerna och den heta debatten går vidare.

 • "Förödande" om ebolan sprids i flera länder

  25.10.2014 Utrikes

  Antalet ebolafall har passerat 10 000 och dödssiffran närmar sig 5 000, men enligt Världshälsoorganisationen kan de verkliga siffrorna vara tre gånger högre än så. Nu hotas dessutom både Mali och Elfenbenskusten av epidemin.

Sidor