Hoppa till huvudinnehåll

Cleveland

 • Markkanen parkettens kung på nytt – för första gången över 30 poäng två matcher i rad

  24.12.2018 Sport

  Finländaren svarade för 31 poäng när Chicago slog Cleveland.

  32 poäng senast följdes upp med 31 poäng nu. Chicago Bulls finländare Lauri Markkanen har kommit i gång rejält. När han ledde sitt lag till en seger med 112–92 borta mot Cleveland var det första gången i NBA-karriären som han satte över 30 poäng två matcher på raken.

 • Curry förde Golden State till semifinal i NBA

  09.05.2017 Sport

  Stephen Curry satte in 30 poäng i segermatchen över Utah.

  Slutspelsfavoriten Golden State Warriors klarade av att avfärda Utah Jazz i fyra raka matcher. Profilen Stephen Curry var poängbäst i den fjärde matchen.

 • Grym räddning av Korpisalo – belönas med NHL-plats

  30.01.2017 Sport

  Korpisalo drog det längre strået i finländsk målvaktsduell.

  När Cleveland Monsters och Chicago Wolves möttes i en match i AHL-ligan vaktades bägge målburarna av finländska målvakter: Joonas Korpisalo i Cleveland och Ville Husso i Chicago. Korpisalos magiska räddning lyfte honom tillbaka till NHL.

 • NBA-mästarnas brutala bakslag: Chris Andersen borta hela säsongen

  18.12.2016 Sport

  Centern har skadat sitt knä på träning.

  De regerande NBA-mästarna Cleveland Cavaliers tvingas klara sig utan sin center Chris Andersen resten av säsongen. Cleveland leder den östra konferensen i världens bästa basketliga.

 • Hännikäinens formbesked: Tre mål på under 15 minuter

  26.10.2016 Sport

  Gjorde sitt första hattrick i AHL.

  Markus Hännikäinen hade all anledning att fira efter Cleveland Monsters seger över Iowa Wild. Hännikäinen gjorde sitt första hattrick i AHL.

 • Donald Trump: Jag är er röst

  22.07.2016 Utrikes

  Trump målade upp en mörk bild av nuläget i USA.

  Donald Trump var sitt budskap trogen då han accepterade nomineringen till det republikanska partiets presidentkandidat. Trump betonade att en förändring är ett måste ifall USA ska bli fantastiskt igen.

 • Ted Cruz stal showen under partikonventet

  21.07.2016 Utrikes

  Heta känslor då Donald Trumps primärvalsrival höll tal.

  Donald Trumps främsta rival under primärvalet, Ted Cruz, var det stora samtalsämnet under dag tre av republikanernas partikonvent i Cleveland.

 • Donald Trump nominerades till presidentkandidat

  20.07.2016 Utrikes

  Majoriteten stödde Trump under republikanernas partikonvent.

  Nu är det officiellt. Donald Trump nominerades till republikanernas presidentkandidat på tisdagen under partikonventet i Cleveland.

 • Donald Trumps fru steg in i rampljuset

  19.07.2016 Utrikes

  Melania Trump höll låg profil under primärvalet.

  Melania Trump var i blickfånget under den första dagen av republikanernas partikonvent i Cleveland. Donald Trumps fru höll låg profil under primärvalskampanjen, men på måndagen tog hon steget in i rampljuset.

 • Kaotisk start på det republikanska partikonventet

  19.07.2016 Utrikes

  Ett sista försök att stoppa Donald Trump misslyckades.

  Den republikanska partiledningens förhoppning om att partiet skulle stå enat bakom Donald Trumps presidentkandidatur grusades genast under den första dagen av partikonventet.

 • Lyckas republikanerna uppvisa enad front?

  18.07.2016 Utrikes

  Donald Trump utses till presidentkandidat den här veckan.

  Frågorna är många då republikanerna samlas till partikonvent från och med måndagen i Cleveland. Den största frågan är om partifolket lyckas stå enade bakom partiets kontroversiella presidentkandidat Donald Trump.

 • LeBron James i tårar: Alla räknade ut oss

  20.06.2016 Sport

  "Det här kom jag tillbaka för, jag saknar ord."

  LeBron James ledde Cleveland till klubbens första mästerskap i historien. Det här kom jag tillbaka för, jag saknar ord, sade en tårögt James efter att ha lyft pokalen.

 • Cleveland fullbordade succén – NBA-mästare efter ”omöjlig” vändning

  20.06.2016 Sport

  LeBron James var ostoppbar i den sjunde finalmatchen.

  Basketlaget Cleveland Cavaliers är NBA-mästare – för första gången någonsin. Cleveland stod för en av sporthistoriens mest osannolika vändningar i finalserien mot Golden State Warriors. LeBron James var ostoppbar i den sjunde finalmatchen.

 • Cavaliers tog chansen – vann måstematchen

  14.06.2016 Sport

  LeBron James och Kyrie Irving gjorde 41 poäng var.

  Golden State Warriors hade möjligheten att spela hem sitt andra raka guld. Men då det behövdes som mest vaknade Cleveland Cavaliers och vann den femte finalen.

 • Familj till dödad tolvårig pojke får skadestånd

  25.04.2016 Utrikes

  Tamir Rice sköts till döds av vit polis i en park.

  Myndigheterna i Cleveland har nått en överenskommelse om ersättning till den tolvåriga svarta pojken Tamir Rices familj. Han sköts till döds av en vit polis i november 2014 när han lekte med en leksakspistol i en park.

 • N.W.A. och Deep Purple nya namn i Rock and Roll Hall of Fame

  17.12.2015 Kultur och nöje

  De nya medlemmarna välkomnas vid gala i april 2016.

  Rock and Roll Hall of Fame har åter fått nya medlemmar. Nu tar gangsta rap-pionjärerna N.W.A. och hårdrockslegenden Deep Purple plats i församlingen av artister och grupper, som har haft stor betydelse för rockmusikens utveckling.

 • Nya demonstrationer mot polisvåldet i USA

  05.12.2014 Utrikes

  Demonstrationerna mot polisvåld i USA fortsatte på torsdag kväll. För andra kvällen i följd samlades tusentals människor i New York för att protestera mot att en vit polis som kvävde ihjäl en svart man i somras går fri från åtal. Samtidigt avslöjades ett nytt fall i Arizona.

 • Polis i Cleveland sköt ihjäl tolvåring inom två sekunder

  27.11.2014 Utrikes

  Medan Ferguson-protesterna såg ut att mattas av släppte polisen i Cleveland en övervakningsvideo som visar hur den svarta 12-åringen Tamir Rice blev ihjälskjuten i lördags. Videon visar att det skedde på en och en halv sekund.

 • 12-åring med leksaksvapen ihjälskjuten av polis

  24.11.2014 Utrikes

  En tolvårig pojke har skjutits ihjäl av polis i staden Cleveland i USA. Pojken hade gått runt på en lekplats och riktat en leksakspistol mot förbipasserande.