Hoppa till huvudinnehåll

Google Maps

 • Lurar kartorna dig? Testa din kunskap

  16.08.2017 Vetamix

  Testa din kunskap om världskartor!

  Det är omöjligt att platta till en rund jordglob på ett papper utan att proportionerna förvrängs. Testa hur bra du känner till olika kartor.

 • Digiträning: Ladda kartor till din telefon offline

  30.01.2017 Vetamix

  Det är värt att göra i förväg, med god uppkoppling.

  Om du ska åka till en plats där internet är långsamt, mobildata är dyrt eller du inte kan koppla upp dig alls, kan du spara ett område från Google Maps på telefonen eller surfplattan och använda det offline.

 • 6 steg för att fota och filma i 360 grader

  28.12.2016 Vetamix

  Så här lätt är det att fotografera panorama.

  Finns det någon plats du skulle vilja se i gatuvy-funktionen i Google Maps? Du kan lätt fota platsen i 360-grader med en smarttelefon och själv lägga till bilden på kartan.

 • Fel i Google maps - öar i Korpo skärgård har bytt plats

  15.06.2016 Inrikes

  En tredjedel av Hjortö ligger ovanpå grannholmen Hässlö.

  På Googles populära kartsida ligger en tredjedel av Hjortö ovanpå grannön Hässlö och flera mindre holmar i närheten har också bytt plats eller försvunnit. En navigationsexpert är oroad över felet eftersom det finns folk som navigerar med Google maps på havet, fastän det inte är att rekommendera.

 • Guggenheim i Helsingfors finns redan på Googles karta

  23.12.2014 Huvudstadsregionen

  Byggandet av ett Guggenheimmuseum i Helsingfors är fortfarande bara i planeringsskedet men finns trots det redan utsatt på Google maps.

 • Google ser dig - ruskigt eller behändigt?

  20.08.2014 Samhälle

  Hör du till dem som fick skrämselhicka av nyheten att Google har kartlagt hur du rört dig, och kan rita ut alltsammans på en karta? Lugn, det här är egentligen bra grej, säger Radiohusets expert.