Hoppa till huvudinnehåll

Heikki Kovalainen

 • Optimistisk Bottas med i titelstriden

  27.07.2017 Sport

  Är 23 poäng efter VM-ledaren Sebastian Vettel.

  Valtteri Bottas är bara 23 poäng efter ledande Sebastian Vettel i VM-serien i formel 1 inför veckoslutets deltävling i Ungern. Både han och Mercedesstallet verkar dessutom bli allt bättre ju längre säsongen lider.

 • Bottas riktigt glad efter kvalet: ”Förhoppningsvis inte sista gången”

  15.04.2017 Sport

  Första finländska pole position på nästan nio år.

  Valtteri Bottas hade ett stort leende på läpparna efter kvalet i Bahrain. Han var snabbast av alla och kommer att starta först i morgondagens tävling.

 • Varför valde Mercedes Bottas före Wehrlein? ”Se hur det gick för Kovalainen i McLaren”

  21.01.2017 Sport

  Toto Wolff fick motivera beslutet för L'Equipe.

  Mercedes valde att köra på med Valtteri Bottas som andreförare istället för den lovande Pascal Wehrlein. Ett beslut som kritiserats och som stallchefen Toto Wolff nu försvarar – genom att jämföra tysken med Heikki Kovalainen.

 • Bankläcka avslöjar finländska konton i Schweiz

  08.02.2015 Ekonomi

  En skatteparadisläcka avslöjar kring 80 finländares konton vid banken HSBC:s schweiziska enhet. Yleprogrammet MOT har tagit del av listorna som bland annat innehåller F1-föraren Heikki Kovalainen.

 • IS: Kovalainen testförare för Mercedes

  28.04.2014 Sport

  Enligt Ilta-Sanomat kan Heikki Kovalainen återvända till F1-cirkusen som testförare för Mercedes. Enligt tidningen saknas bara Kovalainens namnteckning på kontraktet.

 • Svensk debuterar i formel 1 - Kovalainen utan stallplats

  21.01.2014 Sport

  Marcus Ericsson kör nästa säsong formel 1 i Caterham-stallet. Ericsson är den första svenska formel 1-föraren sedan 1991.

 • Stallchef: Kovalainen är ett alternativ

  05.12.2013 Sport

  Det finns åtminstone lite ljus i tunneln med tanke på Heikki Kovalainens chanser att knipa ett plats i formel 1 nästa säsong. Caterham söker en erfaren förare till sitt team.

 • F1-expert: Kovalainen brände sina kontraktchanser

  24.11.2013 Sport

  Yle Sportens F1-expert Fredrik af Petersens säger att Valtteri Bottas år i F1 var utmärkt medan Heikki Kovalainen knappast ses i svängarna år 2014.

 • "Ett perfekt lopp"

  18.11.2013 Sport

  Valtteri Bottas har nu bevisat att han är ett framtidsnamn. Med en bra bil kan det bära långt, tycker Yle Sportens F1-expert Fredrik af Petersens.

 • Bottas öppnade poängkontot

  17.11.2013 Sport

  Valtteri Bottas rattade sin Williamsbil på ett sensationellt sätt I USA och slutade åtta. Heikki Kovalainens poängchanser gick om intet efter ett påtvingat depåstopp. Sebastian Vettel tävlar i en annan serie. Tysken tog sin åttonde raka F1-seger i Texas.

 • Lotus reservförare: Jag är arg!

  15.11.2013 Sport

  Heikki Kovalainens utnämning till Lotus förare i de två sista tävlingarna för säsongen väcker italiensk irritation. Reservföraren Davide Valsecchi är bitter över att det inte är han som får köra istället för Kimi Räikkönen.

 • Kovalainen ser ingen framtid hos Lotus

  15.11.2013 Sport

  Heikki Kovalainen kör sitt första lopp för formel ett-stallet Lotus i deltävlingen i USA under veckoslutet. Kovalainen tror ändå inte att han har en framtid i stallet nästa säsong.

 • F1-expert: Heikki har förtjänat detta

  13.11.2013 Sport

  Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens anser att Lotus gjorde ett bra beslut då man valde att ersätta Kimi Räikkönen med Heikki Kovalainen. Af Petersens tror att Kovalainen kan kämpa om VM-poäng i de två tävlingarna han kör för Lotus.

 • MTV: Kovalainen ersätter Räikkönen

  13.11.2013 Sport

  Heikki Kovalainen kommer att ersätta Kimi Räikkönen i Lotus under säsongens två återstående F1-tävlingar skriver MTV Sport. Förarplatsen hos Lotus öppnade sig då Räikkönen var tvungen att stå över återstoden av säsongen på grund av en ryggoperation.

 • Räikkönen finner farten

  01.11.2013 Sport

  Den redan klara världsmästaren Sebastian Vettel var snabbast i det andra träningspasset inför helgens formel 1-tävling i Abu Dhabi. Kimi Räikkönen var fyra medan Valtteri Bottas höll den 18:e bästa farten.