Hoppa till huvudinnehåll

Labour (UK)

 • Theresa Mays brexit-linje vann igen en ytterst knapp seger

  18.07.2018 Utrikes

  Tories är splittrade med bara åtta månader till brexit.

  I Storbritannien är regeringen fortfarande i gungning på grund av brexit med drygt åtta månader kvar till britternas utträde ur EU. Premiärminister Theresa May lyckades igen avvärja ett nederlag på tisdagskvällen, när parlamentets underhus röstade om ett lagförslag som kunde ha fällt Mays plan för ett brittiskt utträde ur EU.

 • Labourledaren Jeremy Corbyn vill ha en ny tullunion med EU - Theresa May kan få det knepigt

  26.02.2018 Utrikes

  Det finns fördelar som britterna inte vill förlora.

  Storbritannien vill fortsättningsvis ha tillgång till de fördelar som finns på en enhetlig europeisk marknad. Det behövs en ny omfattande tullunion mellan Storbritannien och EU också efter brexit, säger oppositionsledaren Jeremy Corbyn.

 • Labourledaren Corbyn: Bankerna är spelare - och de har rätt i att Labour utgör ett hot för dem

  01.12.2017 Utrikes

  Morgan Stanley: Labour farligare än brexit.

  Ledaren för det brittiska arbetarpartiet Labour, Jeremy Corbyn, slår tillbaka mot investeringsbanken Morgan Stanley som nyligen varnade för Labour. Corbyn konstaterar att det är helt rätt av banken att se honom som ett hot.

 • Theresa May: Den brittiska drömmen finns till för alla

  04.10.2017 Utrikes

  May talade till sina partianhängare.

  sade den brittiska premiärministern Theresa May då hon i dag talade till sina partianhängare.

 • Hårt pressad Theresa May slåss för sin politiska överlevnad

  04.10.2017 Utrikes

  Statsvetare: May har inget annat val än att sparka Johnson.

  Den brittiska premiärministern Theresa Mays politiska framtid står på spel när hon i dag ska tala till sina partianhängare. May är hårt kritiserad efter valnederlaget i juni samtidigt som partiet är djupt splittrat om brexit.

 • Uber får inte förnyat tillstånd i London

  22.09.2017 Utrikes

  "Alla företag i London bör följa samma spelregler."

  Det omstridda amerikanska taxiföretaget Uber får inte fortsätta sin verksamhet i London. Över 40 000 förare drabbas av beslutet.

 • Corbyn är nu populärare än May

  23.06.2017 Utrikes

  Theresa Mays popularitet har rasat efter nyvalet.

  För första gången anser brittiska väljare att oppositionsledaren Jeremy Corbyn skulle vara bättre på premiärministerposten än den sittande premiärministern Theresa May. Det visar en färsk opinionsmätning som gjorts på uppdrag av The Times.

 • Konservativ väljare: May är en idiot - hon är så självkär att hon tror att folk älskar henne

  09.06.2017 Utrikes

  De ungas valdeltagande var sensationellt högt.

  Bland Londonbor har valresultatet tagits emot med förvåning, glädje men också ilska. En del Toryväljare anser att Theresa May aldrig borde ha utlyst nyval. De ungas valdeltagande var sensationellt högt vilket gagnade Labour.

 • Daniel Olin: May hänger löst efter dramatisk valnatt

  09.06.2017 Utrikes

  Förödmjukande valresultat för premiärminister Theresa May.

  Theresa May chansning slog tillbaka. I Storbritannien frågar man sig om hon kan sitta kvar som premiärminister. Ett dramatisk valresultat kan få långtgående följder, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Storbritannien räknar röster - vi rapporterade direkt

  09.06.2017 Utrikes

  Valet gick inte som Theresa May hade hoppats.

  Premiärminister Theresa May och partiet Tories har förlorat sin majoritet i det brittiska parlamentet. Valet som skulle stärka Mays mandat hade istället motsatt effekt.

 • Katastrofval för May - Tories förlorar sin majoritet i parlamentet

  09.06.2017 Utrikes

  Många bedömare förutspår att May tvingas avgå.

  Rösträkningen efter parlamentsvalet i Storbritannien är på slutrakan, men det står nu klart att en egen majoritet i parlamentet är utom räckhåll för regeringspartiet Tories. Många bedömare förutspår att May kommer att tvingas avgå - men enligt uppgifter i medier tänker hon inte göra det.

 • Theresa May leder i det brittiska valet - men de konservativa ser ut att förlora sin majoritet

  09.06.2017 Utrikes

  Osäkerhet rådde in i det sista.

  Vallokalsundersökningar pekar på att det konservativa partiet Tories segrar i parlamentsvalet i Storbritannien men förlorar sin majoritet i parlamentet. Analytiker talar om ett katastrofalt resultat för premiärminister Theresa May - om vallokalsundersökningarna stämmer överens med det slutgiltiga resultatet.

 • Lyckas May kapa större stöd för sin brexitpolitik? Fem frågor om det brittiska valet

  08.06.2017 Utrikes

  Här är det viktigaste om valet i Storbritannien i dag.

  Vallokalerna i Storbritannien stänger kl. 24 och strax efter det offentliggörs den första vallokalsundersökningen som ger en fingervisning om huruvida det är Theresa May som förblir landets premiärminister eller om det blir utmanaren Jeremy Corbyn som tar över ledarskapet.

 • Analysen: Kan Corbyn göra en Trump och skrälla i det brittiska valet?

  08.06.2017 Utrikes

  Labours Jeremy Corbyn flåsar Theresa May i nacken.

  Drömmer du om snabba cash? Lägg i så fall en slant på att Jeremy Corbyns Labourparti skräller och tar hem segern i det brittiska valet på torsdag. Det är osannolikt att du vinner men däremot inte längre omöjligt. Det brittiska parlamentsvalet kan nämligen bjuda på ännu en politisk jätteskräll, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Unga väljare i Storbritannien mer engagerade än tidigare inför valet

  07.06.2017 Utrikes

  Unga väntas rösta flitigare än förr.

  

På torsdagen är det parlamentsval i Storbritannien. Deltagandet i allmänna val bland unga vuxna i Storbritannien har länge varit katastrofalt lågt. Inför parlamentsvalet på torsdagen finns ändå vissa signaler om att unga väljare den här gången kommer att rösta flitigare än tidigare. • Theresa Mays konservativa parti bakåt - försprånget krymper inför det brittiska valet

  31.05.2017 Utrikes

  Partiet riskerar att förlora sin majoritet.

  Det finns en risk för att Storbritanniens konservativa parti förlorar sin majoritet i parlamentet. Förtida parlamentsval ordnas den 8 juni.

 • Tories går starkt framåt i lokalval

  05.05.2017 Utrikes

  Oppositionspartiet Labour och Ukip backar.

  Resultatet efter torsdagens lokalval runt om i Storbritannien innebar en kraftig frammarsch för regeringspartiet, Tories.

 • Lokalval i Storbritannien i dag - mätare på hur det kan gå i nyvalet

  04.05.2017 Utrikes

  Frågan är om Labour kommer att förlora många platser.

  På torsdagen är det lokala och regionala val i stora delar av Storbritannien. Oppositionspartiet Labour riskerar att förlora stort.

 • Theresa Mays konservativa leder stort i opinionsmätningar

  23.04.2017 Utrikes

  Labour under ledning av Jeremy Corbyn är splittrat.

  Premiärminister Theresa Mays Konservativa parti verkar vara på väg att ta en brakseger i nyvalet i Storbritannien i juni. Enligt tre mätningar stöds de konservativa av mellan 45 och 50 procent av väljarna medan skillnaden till Labour är mellan 19 och 25 procentenheter.

 • Expert: "May tar till en skicklig taktisk fint"

  18.04.2017 Inrikes

  Nyvalet kan stärka de konservativa.

  Trots att många britter är missnöjda med brexit kommer premiärminister Theresa May att gå segrande ur kampen. Hon vill stärka sin förhandlingsposition internt i Storbritannien. Det tror Pertti Salolainen, Finlands tidigare ambassadör i London och vice ordförande för riksdagens utrikesutskott. Den förra utrikesministern Erkki Tuomioja (SDP) konstaterar att May nu drar nytta av oppositionens svaghet.

Sidor