Hoppa till huvudinnehåll

Hosni Mubarak

 • Hosni Mubarak friges – får åka hem från militärsjukhus

  13.03.2017 Utrikes

  Den förre presidenten friades från alla åtal.

  Egyptens förre president och arméchef Hosni Mubarak friges och han kommer att åka hem den här veckan. Beslutet om frigivning fattades av en appellationsdomstol som biföll åklagarens begäran.

 • Amnesty: Oppositionen i Egypten krossas med tortyr

  13.07.2016 Utrikes

  Aktivister försvinner och torteras av säkerhetstjänsten.

  Egyptens säkerhetstjänst har utsatt hundratals oliktänkare för försvinnanden och tortyr sedan årsskiftet. Fallen har ökat kraftigt sedan den nya inrikesministern med ett förflutet inom Hosni Mubaraks fruktade säkerhetstjänst tillträdde.

 • Skatteparadisens inkastare

  04.04.2016 Samhälle

  Mossack Fonseca är en av världens största bolagsfabriker.

  I centrum av skatteparadisläckan står juristbolaget Mossack Fonseca från Panama. Mossack Fonseca är en av världens största bolagsfabriker.

 • Fem år efter Tahrir har Egyptens ungdom tystats

  25.01.2016 Utrikes

  Förtrycket värre än någonsin och kampviljan är kväst.

  På måndag har det gått fem år sedan demonstrationerna mot diktatorn Hosni Mubarak på Tahrir-torget i Kairo började. Missnöjet sjuder nu mot militärstyret, men förtryck och besvikelser har tystat den egyptiska ungdomen som tog till gatorna för att fälla Mubarak.

 • Parlamentsvalet i Egypten befäster Sisis envälde

  18.10.2015 Utrikes

  Valet väntas befästa president Sisis ställning ytterligare.

  Vallokalerna har öppnat i Egypten där man idag väljer nytt parlament efter många dröjsmål. President Sisi befäster sin ställning medan största delen av oppositionen har bannlysts eller bojkottar valet.

 • Mubarak dömdes till tre års fängelse i Egypten

  09.05.2015 Utrikes

  Domstolen upprätthöll fängelsdom från ifjol våras.

  Egyptens förre president Hosni Mubarak och hans två söner har dömts till tre års respektive fyra års fängelse för att ha försnillat statliga medel.

 • Muhammad Mursi dömdes till 20 års fängelse

  21.04.2015 Utrikes

  Första i en rad rättegångar som kan leda till dödsstraff

  Egyptens avsatte president Muhammad Mursi har dömts till 20 års fängelse för våldsamheter år 2012 då ett tiotal demonstranter dödades av Mursis anhängare utanför presidentens palats i Kairo.

 • Våldsam årsdag i Egypten - flera döda

  25.01.2015 Utrikes

  Minst 15 människor har omkommit i Egypten till följd av våldsdåd under årsdagen för folkresningen. Det är i dag den fjärde årsdagen för den folkresning som ledde till att Hosni Mubarak måste avgå efter trettio år vid makten.

 • "Förtrycket i Egypten värre än någonsin"

  12.12.2014 Utrikes

  I Egypten stärker president Abdel Fattah al-Sisis regim greppet om landet genom allvarliga mänskorättsbrott. Läget är nu till och med värre än under Hosni Mubaraks tid, säger Michael Piachaud på Amnesty International.

 • Oroligt i Kairo efter friande Mubarakdom

  30.11.2014 Utrikes

  Oroligheter har brutit ut i Egyptens huvudstad Kairo efter att en domstol på lördagen beslöt att lägga ner mordåtalet mot den tidigare presidenten Hosni Mubarak.

 • Mubarak friad från mordanklagelser

  29.11.2014 Utrikes

  En domstol i Kairo har beslutat att lägga ned mordåtalet mot Egyptens tidigare president Hosni Mubarak. Den egyptiska revolutionen år 2011 är nu ett minne blott.

 • Aktivistledare som störtade Mubarak arresteras

  27.11.2013 Utrikes

  En åklagare i Egypten har utfärdat arresteringsorder mot två ledande aktivister som var med om att störta den förra presidenten Hosni Mubarak.