Hoppa till huvudinnehåll

Lasse Stefanz

 • Lasse Stefanz solist Olle Jönsson lever inte som han sjunger: Rammstein som sömnpiller och McCartney på begravningen

  17.08.2019 Kultur och nöje

  Lasse Stefanz är skyldiga till trenden att stava med "z".

  Solisten i Sveriges populäraste dansband hade streck på musikvitsordet men har trots det en lång karriär bakom sig. Men trots hälsoproblem har han inga planer på att kliva ner från scenen.

 • Sami gillade Metallica och Scorpions men sedan blev det Lasse Stefanz och Matz Bladhs

  21.08.2018 Kultur och nöje

  Han gillade heavy men konverterade till dansmusik.

  Ibland kan livet ta överraskande vändningar och knappast anade Sami Nylund i Tenala att han en dag skulle jobba med dansband då han satt i sitt tonårsrum och Metallica dånade ur högtalarna.

 • Olle Jönssons sångröst dög inte åt musikläraren

  23.09.2016 Kultur och nöje

  Solisten från Lasse Stefanz är på turné i Svenskfinland.

  Olle Jönsson är utbildad verkstadsmekaniker, han fick underkänt i musik i skolan men är i dag en av Sveriges mest älskade sångsolister.

 • Lasse Stefanz, visst! Men hur många minns Peter Holm och Monia?

  30.06.2016 Kultur och nöje

  Jurymedlemmen Harry Stenholms favorit är Monia.

  Harry Stenholm från Närpes glömmer aldrig Monia. Peter Holm besökte danspaviljongen Rörgrund i Närpes år 1973 och sjöng sin superhit Monia. Allt sen dess får Harry Stenholm tuppskinn på armarna när han hör låten.

 • Lasse Stefanz om människans bästa vän

  25.09.2015 Kultur och nöje

  Lasse Stefanz toppar Danslistan.

  Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.

 • Grusprinsen på Kungsvägen

  22.07.2015 Kultur och nöje

  Det första jag såg när jag kom in på gården var grusbilen

  Det första man ser när man kommer in på gården är inte huset utan grusbilen. En jättestor fordonskombination märkt HMS Vuorio. S:et står för Staffan, andra generationens gruskusk.

 • Dansband möter proggkung på Radio Vegas nya spellista

  06.07.2015 Musik

  Veckans nya låtar på Radio Vega.

  Radio Vega presenterar de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Det blir såväl reggae på skånska som en förvånansvärt mogen stämma.

 • Nu börjar Allsång på Skansen

  23.06.2015 Kultur och nöje

  Årets version av Allsång på Skansen kör igång 23.6

  Tisdag 23.6 är det äntligen dags för sommarens första avsnitt av Allsång på Skansen! Först upp på scenen är Carola, Hasse Andersson och Panetoz.

 • Dansmusik i Vega hela sommaren

  18.06.2015 Kultur och nöje

  Det blir Sommardans i Vega fredag och lördag kvällar.

  Danslistan håller sommarpaus, men Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Programserien Sommardans inleds efter midsommar då det blir dansmusik både fredag och lördag kvällar på kanalen. Frontfigurer såsom Christer Sjögren, Olle Jönsson, Tom Käldström och Susann Sonntag kommer att medverka i programmen.

 • Här är artisterna i Allsång på Skansen 2015

  10.06.2015 Kultur och nöje

  Carola inleder allsången den 23 juni klockan 21.

  Maria Ylipää, Darin, Norlie & KKV, Nanne Grönvall och vinnaren i årets Eurovision Song Contest Måns Zelmerlöw är några av de artister som kommer att inta scenen på Skansen i sommar.

 • Christina Lindberg tillbaka till rötterna

  27.03.2015 Kultur och nöje

  Christina Lindberg är aktuell med både nytt album och bok

  Tänk att sjunga om de sista ljuva åren när man är 20 år. Och fortsätta med det i några decennier. Det har iallafall Christina Lindberg gjort. Duetten med Olle Jönsson i Lasse Stefanz blev genombrottet för Christina Lindberg, som sedan unga år drömt om en plats på stjärnhimlen. De sista ljuva åren lämnar henne aldrig.

 • Vem kan ge Tommys en match?

  12.03.2015 Kultur och nöje

  Tommys fortsätter att regera på Danslistan vecka efter vecka. Ingen verkar rå på dem. Både fansen och jurygruppen röstar ivrigt på Tommys och vinnarlåten Att ännu älska dig. Sedan september har bandet 19 veckor på första plats och endast fyra veckor som tvåa på listan.

 • Håkan Streng in i Guldklassen

  18.10.2014 Kultur och nöje

  Håkan Streng har fått 40 veckor fullt på Danslistan och åker in i Guldklassen med låten Möte i gränden. Han utmanade förra hösten och vännerna och fansen har troget röstat allt sedan dess. Själv säger Håkan Streng att han känner sig som efter ett maratonlopp, trött men segerrusig.

 • Årets sångare hade underkänt i sång

  21.07.2014 Kultur och nöje

  Olle Jönsson från dansbandet Lasse Stefanz fick en Guldklave i kategorin Årets sångare i Malung. Han är förstås glad över utnämningen, också om Lasse Stefanz håvat in ett otal Guldklavar under årens lopp. Till saken hör att Olle hade underkänt i sång i skolan, men det säger väl mer om skolan än om Olle med den mörka basrösten.

 • Dags för dansbandens egen Grammis

  08.07.2014 Musik

  Guldklavengalan i Malung fyller 15 år och för första gången sänds galan i TV. SVT Play bjuder på två timmar direktsändning från galan på söndagkväll. Thomas Deutgen, som producerar galan, leder också radioprogrammet i P4 Dans. - En av danssveriges höjdpunkter, helt klart, säger dansbandsprofessor Thomas Deutgen, som också gästar Vega Dans denna vecka.