Hoppa till huvudinnehåll

Östra Jerusalem

 • Våldsamma protester mot metalldetektorer på Tempelberget

  21.07.2017 Utrikes

  Detektorerna kanaliserar palestinskt missnöje.

  Säkerhetspådraget var stort kring det omstridda Tempelberget i Jerusalem på fredagen. Nyinstallerade metalldetektorer vid ingångarna till Tempelberget har blivit en katalysator för muslimskt missnöje.

 • Israel utvidgar bosättningar

  26.01.2016 Utrikes

  Innebär ett slut på ett uppehåll på 1,5 år.

  Israel utvidgar bosättningarna på palestinska Västbanken. Israels försvarsministerium har gett tillstånd till byggandet av 150 nya bostäder för bosättare på Västbanken.

 • Palestinsk knivman ihjälskjuten i Gamla staden i Jerusalem

  29.11.2015 Utrikes

  97 palestinier, 19 israeler har dödats sedan september.

  Israelisk polis har skjutit ihjäl en palestinsk man efter att han knivskar en polisman i Gamla staden i Jerusalem i morse. Angriparen var den 97:e palestiniern som har dödats sedan medlet av september.

 • EU märker produkter från Israels bosättningar

  11.11.2015 Utrikes

  Israel säger att fredsprocessen tar skada.

  EU-kommissionen har godkänt nya riktlinjer för märkning av varor som kommer från judiska bosättningar på ockuperat område.

 • Nya attacker under ”Vredens dag” i Israel

  13.10.2015 Utrikes

  Netanyahu har sammankallat säkerhetsrådet.

  Nya våldsdåd skakar Israel. Under morgonen och förmiddagen på tisdagen har flera våldsdåd ägt rum i Jerusalem och i närheten av Tel Aviv.

 • Ökad spänning i Jerusalem

  04.10.2015 Utrikes

  Palestinier får inte tillträde till gamla staden.

  Israel har stängt av gamla staden i Jerusalem för en del palestinier efter två dagar av upptrappat våld mellan palestinier och judar.

 • Netanyahu: Ingen palestinsk stat om jag blir omvald

  16.03.2015 Utrikes

  Netanyahus utspel ses som röstfiske inför valet

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att det inte blir någon palestinsk stat så länge han är premiärminister. Utspelet tros vara ett försök att fiska röster inför valet. Netanyahu har tidigare sagt att han kan föreställa sig en demilitariserad palestinsk stat som en del av ett permanent fredsavtal.

 • Religionskrig hotar efter blodsdådet i Jerusalem

  18.11.2014 Utrikes

  Blodsdådet i den judiska synagogan i Jerusalem har fördömts runtom i världen. Spänningen ökar nu till bristningsgränsen mellan högerextrema judar och palestinierna i Östra Jerusalem.

 • Attack och sammandrabbningar i Jerusalem

  05.11.2014 Utrikes

  En person dog och åtminstone 13 skadades i östra Jerusalem på onsdagen då en palestinsk bilist rammade fotgängare med avsikt. Tidigare på dagen drabbade poliser och palestinier samman vid al-Aqsamoskén på Tempelberget.

 • Palestinska pojken brändes levande

  05.07.2014 Utrikes

  Preliminära obduktionsresultat visar att den palestinska pojken som hittades mördad i Jerusalem på torsdagsmorgonen hade bränts till döds. Mordet misstänks ha varit en hämndattack för morden på tre israeliska tonårspojkar på Västbanken.