Hoppa till huvudinnehåll

hortonomer

 • Trädgårdsrutan med Aagot Jung förde in växtligheten i vardagsrummen

  07.06.2018 Arkivet

  Aagot Jung besöker balkonger och trädgårdar 1989.

  Redaktören Aagot Jung besöker balkonger och trädgårdar och lär sig om örter och sommarblommor i Trädgårdsrutan från 1989.

 • Nu planteras Vasa stads gåva till invånarna

  02.06.2017 Österbotten

  Finland 100 år uppmärksammas med ädelträd i Vasa.

  Finlands 100-årsjubileum uppmärksammas med hundra nya ädelträd i Vasa. Stadsborna har fått vara med och önska trädart och var de ska placeras.

 • Kall vår kan försena Vasas sommarblommor

  28.04.2017 Österbotten

  Sommarblommorna hedrar Finlands 100 års jubileum.

  I Vasa stads växthus driver man just nu upp årets sommarblommor som man hoppas kunna börja plantera ut i juni. Den kalla våren har försenat blommorna berättar trädgårdsmästare Inger Norrgård och hortonom Leila Roininen.

 • Markku Blom tar över begravningsplatsen i Borgå

  16.12.2016 Östnyland

  Två ansökningsrundor krävdes för att hitta rätt person.

  Hortonomen Markku Blom blir ny chef för begravningsväsendet i Borgå kyrkliga samfällighet. Det krävdes två ansökningsomgångar för att hitta en person som kunde väljas till tjänsten.

 • Odlingslådan har många fördelar

  18.05.2016 Åboland

  Tidigare start, bättre ergonomi och mindre ogräs.

  Tidigare start, bättre ergonomi och mindre ogräs. Det låter ju bra, eller hur? Hortonom Victoria Hagman ser många fördelar med att odla i låda.

 • Lovisastyret vill satsa på att sköta skogarna

  22.10.2015 Östnyland

  En hortonom kan ersätta stadsträdgårdsmästaren.

  Stadsträdgårdsmästaren i Lovisa försvinner inte helt, utan ersätts med en hortonom som också ansvarar för skogarna. Det föreslår stadsstyrelsen efter Lovisabornas starka reaktioner mot att slopa tjänsten.

 • Problem fylla platser på Novia i Raseborg

  29.11.2013 Fixa högskolan

  Rektor för yrkeshögskolan Novia Örjan Andersson ser fallet Vilhelmina Hellsberg som problematiskt men säger samtidigt att yrkeshögskolan Novia vill erbjuda många valmöjligheter och ett så brett utbildningsutbud på svenska som möjligt.

 • Vilhelmina är ensam i sin årskurs och saknar lärare

  29.11.2013 Fixa högskolan

  Vilhelmina Hellsberg ville jobba med växter och började utbilda sig till hortonom i trädgårdsnäring vid Novia i Raseborg. I dag har hennes lärare och alla kurskamrater slutat och Vilhelminas utbildning är ett lapptäcke av andra inriktningar och egenstudier. För få studerande är ett känt problem vid Novia i Raseborg.

 • Aagot Jung undersöker komposter

  28.01.2011 Arkivet

  "Kompostering håller på att bli en modefluga"

  "Kompostering håller på att bli en modefluga", menar Aagot Jung. I avfallsproblemens tid har komposten kommit tillbaka för att stanna. Här tar Aagot itu med komposteringen på allvar.

 • Kryddväxter på Överby

  24.08.2010 Arkivet

  Aagot Jung strövar med Tor Lindholm och undersöker kryddor.

  På Överby trädgårds- och lantbruksskola odlar man otaliga örter. Aagot Jung strövar omkring med Tor Lindholm och undersöker krydda för krydda.