Hoppa till huvudinnehåll

sexualliv

 • Vi har ett dåligt sexliv

  06.07.2017 Sex & sånt
  Hejsan! Jag har sällskapat med min pojkvän nu i ett år och vårt sexliv fungerar inte alls, eller ärligt talat så har vi inget sexliv. I början fungerade det bra, men nu har han ingen sexlust över huvud taget. Jag vill jättegärna ha vårt sexliv tillbaka, men jag vet inte alls vad jag ska göra. Problemet sitter till största delen mellan öronen på min pojkvän. Han kan inte se mig som en älskare i sängen och på samma gång mor till hans barn. Jag är rädd för att vårt förhållande tar slut om vi inte får problemet löst. Tack på förhand!
 • Vad är bondage och fetisch?

  06.07.2017 Sex & sånt
  Jag undrar vad bondage och fetisch egentligen är. Vad är det för skillnad på dem? Och vad är en buttplug? Är nyfiken på att testa på allt det här med min flickvän, men vi har ingen erfarenhet.
 • Forskare: Sexuella problem fortfarande svåra att diskutera

  02.07.2017 Österbotten
  Trots att sexualforskningen gått mycket framåt de senaste 10-20 åren, så har många ännu svårt att ta upp sexuella problem fastän hjälp finns att få, säger Patrick Jern, som är en av Europas kunnigaste forskare inom sexualhälsa.
 • Kan man raka rumpan?

  15.06.2017 Sex & sånt
  Hej, jag är en 15-årig tjej. Jag har inte något hemskt allvarligt problem, men ett sådant som verkligen stör mitt sociala liv och mitt sexliv. Det är nämligen så att jag har behåring i baken. Det finns ganska mycket hår där, och de flesta är svarta. Det ser hemskt ut, och det är verkligen pinsamt att duscha med sällskap. Jag har en pojkvän, och vi har stabilt sexliv, men jag måste hela tiden vara rädd för att han ska fara med händerna och smeka mig där... Kan man raka sig där? Eller vaxa? Snälla, hjälp mig!
 • Är p-piller farliga?

  15.06.2017 Sex & sånt
  Fråga 1: Jag är en 18-årig tjej som har läst en massa oroväckande rubriker om hur farliga p-piller är för unga kvinnor och att risken för cancer ökar med varje år man äter dem. Men hur jag än funderar över problemet hittar jag inte på något annat alternativ - i varje fall ingenting lika bekvämt. Men jag vill ju inte äta någonting som jag kan bli dödssjuk av senare i livet! Fråga 2: Jag har ätit p-piller sedan jag var 16 ungefär och nu är jag 19 år. Det börjar bli mer och mer skriverier om vad som kan hända när man äter p-piller och jag börjar bli nervös för alla varningar. Ska jag sluta med mina p-piller? Eller fortsätta? Jag vet inte.
 • Hur går det till när man slutar med p-piller?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Hej, jag är en 23-årig tjej som har ett aktivt sexliv med samma partner. Nu har jag ätit p-piller i tre år och skulle vilja sluta. Hur går det till när man slutar? Kan man bara sluta ett tu tre, eller? Bör man tala med en läkare först? Vad händer i kroppen? Hur länge räcker det innan man kan bli gravid? Vi tänkte pröva på att bilda familj, så p-pillren borde vi ju då sluta med.
 • Vad göra om kuken blir slapp?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Hej! Har ett förhållande med en härlig och kärleksfull kille. Vi båda tycker om vårt sexliv och blir upphetsade av varanadra, men problemet är att under sexet slaknar penisen. Vi själv har inte kommit på nån orsak.
 • Påverkas sexlusten av antidepressiva?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag har varit ihop med samma underbara kille i cirka 4 år. I början hade vi jätteofta och superbra sex, men efter de första två åren började det dö ut. Nu har vi sex en gång i veckan om det är en bra vecka. Jag känner att han vill oftare än jag och att min lust drogs ner när jag började äta antidepressiva. Finns det något sätt att höja min sexlust?
 • Tips på sexig mat?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Man får ibland höra att man blir lättare upphetsad och får mer sexlust om man äter choklad eller linfrön eller sånt. Är det sant? Finns det något annat naturligt som man kan äta för att få mera sexlust?
 • Är jag sexberoende?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en kille på 17 år och jag är sexberoende, eller jag tror att jag är det. Jag klarar mig inte utan sex ens en dag. Om jag inte får det blir jag våldsam och har ingen kontroll över mig själv. Det förstör mitt liv och mitt förhållande. Snälla, vad ska jag ta mig till?
 • Pappa ser på porr, ska jag berätta för mamma?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en pojke som har märkt att min pappa surfar på porrsidor på datorn när ingen är hemma. Borde jag berätta det här för mamma? De bråkar en massa annars också.
 • Vad är ett papa-prov?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Vad är ett papa-test (om det är så det heter)? Har hört att de tar ett sådant när man går till gynekologen.
 • Märker han att jag är oskuld?

  19.04.2017 Sex & sånt
  Märker killen att man är oskuld när han sätter in sin penis? Jag täcks inte ha sex med nån när jag ännu är oskuld och tjugoett år gammal. Jag tänker bara på att killen säkert skulle skratta åt mig och jag skulle bli utskämd.
 • Vad är oralsex?

  19.04.2017 Sex & sånt
  Hej! Vad är egentligen oralsex och kan man ha det när man är 12 år gammal?
 • Karjalainen: Unga kvinnor har fler sexrelationer än män i samma ålder

  07.04.2017 Inrikes
  Kvinnor kring 20 år har fler sexförhållanden än män i samma ålder, visar Befolkningsförbundets färska utredning som tidningen Karjalainen rapporterar om.
 • Axl Smith fick sin dom för sexfilmerna - negativ publicitet lindrade straffet

  28.02.2017 Huvudstadsregionen
  Programledaren Axl Smith har dömts till 1 år och 2 månader villkorligt fängelse. Helsingfors tingsrätt beaktade ändå den negativa publicitet som Smith fått, och dömde honom till ett lindrigare straff än det som åklagaren hade yrkat på.
 • När syns HIV i test?

  15.02.2017 Sex & sånt
  Hur länge kan man bära på en hiv-infektion innan den upptäcks i ett blodprov?
 • Det går bra för finländska parförhållanden

  14.02.2017 Inrikes
  Det sägs ofta att ett lyckligt äktenskap som varar hela livet är en myt. Så är det inte. I finländska parförhållanden älskar man i allmänhet varandra till livets slut, säger sociologen och forskaren Osmo Kontula.
 • Undersökning: Sexuellt aktiva par lyckligare

  01.11.2016 Inrikes
  En tiondel av finländarna är missnöjda med sexlivet i det egna parförhållandet, visar Väestöliittos familjebarometer år 2016. Enligt undersökningen har det blivit svårare att tala om sex i parförhållandet.
 • Sex & Sånt + Direktsänd TV = Sant

  07.09.2016 X3M
  Radio X3M:s program Sex & Sånt står inför nya förändringar. Från och med onsdag 7.9 blir Sex & Sånts onsdagssändningar på Yle Fem direktsända.

Sidor